En sevdiğiniz dünya mutfağı hangisidir? Neden bu dünya mutfağını seviyorsunuz? Bu dünya mutfağında en sevdiğiniz yemek nedir?
Benim en çok sevdiğim ve tükettiğim dünya mutfağı İtalyan mutfağıdır.
''İtalyan mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. İtalyan mutfağının tarihçesi M. Ö. 4. yüzyıla kadar uzanmakla birlikte 18. yüzyılda Amerika kıtasından getirilen sebze ve meyveler sayesinde büyük bir değişime uğramıştır. İtalyan mutfağı bölgelere göre büyük farklılıklar gösterir. Sebze ve hamur işleri (makarna ve pizza) ağırlıktadır. Peynir ve şarap İtalyan mutfağının önemli ögeleri arasındadır. Kahve (özellikle de espresso) İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar.''İtalyan mutfağı <3Kore mutfağı <3
Merhaba brom, :) Ben onlarca ülkenin mutfak kültürüne şahit oldum fakat, en iyi dünya mutfağı şüphesiz Türk mutfağıdır. Bizim mutfağımız çok geniş kapsamlı çok zengin bir mutfak kültürüdür. Kahvaltılık mı dersin, hamur işi, kebaplar, tatlılar.. Saymakla bitmiyor. Benim asla vazgeçemeyeceğim en iyi lezzetler var mutfağımız da.
Ama Türk kültürü hariç dersen, yakından tanıdığım Fransız mutfak kültürünü tercih ederdim. Hepimizin bildiği Ratatouille, foie gras (Kaz ciğeri)... gibi.
Kore mutfağını çok seviyorum, lezzetleri bize çok yakın ve çok zengin olduğunu düşünüyorum. Ramen Kimbap Kimchi Tteokbokki Bulgogi Bibimbap Hepsine bayılıyorum.🤤