Şimdi ben memleket adı vermiycem tabi. Bir gün bir davetteyiz kalabalığız herkes aynı masada tabi herkesin kültürü ananesi farklı neticede birsey demek bana düşmez ama Elleriyle yemek yiyenleri görünce biraz garipsemiştim o pilavın yenme hali hala gözümün önündedir
Eliyle yemek yiyen biriyle aynı sofrada yemek yiyebilir misiniz?
Ne demiş Atalarımız; Et, balık, kelle yenir elle.Ama her şey elle yenmez tabi.. Eğer el ile lahmacun, balık tarzı şeyler yeniyorsa sıkıntı olmaz. Ama el ile pilav yenen bir ortam da ne yemek yerim ne de dururum. Bu kadarı fazla ve ilkellik. Ve hatta mide bulandırıcı bile olabilir. Kültürel fark ile mağara yaşam tarzını karıştırmamak lazım. Her yemeğin bir yeme adabı vardır diye düşünüyorum.
Bizim burda da çok meşhur yemek var hatta yemek için köy evleri bile var ve bu yemek el ile yeniyor kaşık yerine yufka veriyorlar ekmek gibi.
Zaman zaman bazı yemekleri patates kızartması sarma vb gibi bende elimle yerim ama kendi tabağıma aldıktan sonra. Mesela geçen gün amcanın eşi ortadaki sarmayi hem eliyle yedi hem ağız sapirdatti sarmayi yiyemedim yaa 😭😭😭 bir de sarmak için erkenden uyanmıştım.
Kişiden kişiye değişiyor kımin yediğine bağlı yani.
Elle yenecek şeyler vardır yenmeyecek şeyler vardır. Kebabı oturup çatalla yemem mesela. Lavaşa sara sara elimle yerim. Herkes kendi tabağı içinde istediğini yapabilir, takılmam. Zaten ortak tabağa karşıyım🤢
Memleket adı verilse bile sorun olacağını düşünmüyorum. Bu memleketten daha çok görgüyle alakalı bir şeydir. Mesela benim eniştem pilavın üstünde iki parmakla sörf yapar
michel de montaigne diyor ya ben hic yasamadigim seyleri yazmakla ugrasmadim sadece hayal ettim.. cunku hayal etmek gercek olmasindan daha guzel dedigi gibi.. hic sosyal hayatimda oyle biri veya yapim olmadi o yuzden ben yiyemem catal bicak kasik vs yani boyle bir yetistirilmemiz var hata yapiyor ya da kusurumuzsa bilemem bizde boyle :D
Pilavı elle yemeyiz asla bu kültür araplarda var bizim kültürümuzde elle yemek var yillardırda yiyoruz 😅😅 elbette catal kaşık kulaniyoruz ama misal dolmayı elle yerim türlü yemeklerini ekmekle ile elimle yerim oyle iştw ama bende elleriyle pilav yiyenleri sevmem
Yoo hayır yiyemem. O memleketi ben de biliyorum yemek videolarında karşıma çıkıyorlar. Hadi kemikli et, ot mot onları elle yiyorlar da pilavı nasıl elle yiyebiliyorlar hayret ediyorum. O pirinç taneleri bileklerine kadar yapışıyor iyy
Bazı yemekler elle yenir... Adana kebabı çatal bıçakla ya da kaşıkla , içli köfte veya balığı çatalla yiyecek halim yok... Bazı yemekler elle yenir , elle tadı alınır ama pilavı da genellikle araplar elle yer...
hint liler elle pilav yiyor Eskiden yemek adabına dikkat ederdim otelde stajerim yemek hanede o gün tüm müdürler geldi. Ben sözde kibar olcam ya tabledot çatal bıçak kullanıyorum Bi baktım müdürler elle yiyor tavuğu aaa şaşırdım o günden sonra bıraktım kibar olmayı
Bence bu yöresel kültüre bağlı kimileri icin ne kadar tiksinilecek biseyse kimisi icin bir yasam tarzidir boyle büyümüştür yadirgamaz ki hala bzi yorelerimizde oyle yiyen toplum ve aileler var bence yadirganacak bisey degil gerekirse oyle bir ortamda bulunursam. Yerim
Yani bir pide veya lahmacun elbette elle yenir de pilavın elle yendiğini ilk defa duyuyorum. Büyük konuşmayayım atandığım yerde insanlar nasıl olur bilemem 🙈🙈
Elle yenecek şey var yenmeyecek şey var bazıları geneldir vazılarıda yöresel benim için farketmez ama elini yıkadınmı diyede sorarım çekinmem aynı kaptan yiyorsak
:) Maalesef ki bazı yörelerin kültür baya bir eskide kaldı. Ben şahsen eliyle yemeğe dalan biriyle aynı masa da dahi bulunmam, ortam da bulunan diğer kişilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
Yok anladim onu sen ornek vermissin ya mesela lahmacunu elle yemezsem olmaz diye baskalari çatalla filan mi yiyormuş yani herkes elle yemiomu ondan garip geldi
Sakin ol şampiyon Çirkef biri olduğun aşikar Sana Medeni ol desem 2 sn sonra Yine Aynı Olursun İki kelimeye Nasıl tepki verdiğin den belli Hava gazııı seniii 😅 Kırdın kalbimi Üüüüü 🤣
Hatay da 6 ay kaldım urfaya da Gittim binaların Çatıları düz şehirin bazı yerleri modern Bazı yerleri ise Irak, Gibi Yaşlı insanların Elleri ile Yediğini gördüm Gençlerin Bazılarının Saç modeli Keko tarz Boyalı Kıyafetleri alışa gelmedik Bir tarz olduğunu gördüm Düzgün ve İyi insan Modeli Şehrin İç kesimlerin de Çoğu üniversite öğrencisi olduğu çok belli Oluyor Batı tarzı Giyim Düzgün Bir aksan Ve Bizim buralarda ki gibi bir yaşam tarzını belli ediyorlar. Hatay mutfağı yönüm den İyi yönleri de var. İskendurun şehrin Ticaret limanına sahip 1935 yılında Türkiye cumhuriyeti topraklarına Girmiş antik bir kent Fark lı kültürler Ve Yöresel kıyafetleri de mevcut