Merhaba. Yıllar yıllar önceydi. Bir internet sitesinde meze tarifi görmüş ve yapmıştım. "Imm tadı da nefis" demiştim. Tam da güzel bir akşam yemeğinin yanında güzel bir şaraba eşlik edecek lezzetteydi. Şimdi de cips yanında yenilebilecek bir tarif arıyorum. Sizin cipslerimizi banmak için yaptığınız özel tarifleriniz var mı?
Cipsin yanına sos arıyorsanız acı ve baharatlı cipsleriniz için en iyi tercih yoğurtlu ve naneli cips sosu olacaktır.
Yoğurtlu ve Naneli Cips Sosu
Malzemeler
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Sarımsağı rendeleyelim ve tuzu üzerine ekleyip karıştıralım. Karışımımıza yoğurt ve mayonezimizi de ekledikten sonra üzerine baharatlarını da ekleyip karıştıralım. Sosumuz hazır afiyet olsun.
Naneli yoğurtlu sos
Sade patates cipslerinizin yanına tercih edeceğiniz en güzel sosta salsa sos olabilir.
Salsa Cips Sosu
Malzemeler
2 adet domates
1 adet küçük soğan
1 adet sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Jalapeno biber
Yapılışı
Salsa cips sosu için öncelikle sarımsağı, domatesleri ve soğanı rendeleyin. Zeytinyağını bir tavaya alın ve iyice ısıtın daha sonra malzemeleri ekleyin. 15 dakika boyunca pişirin suyu çeken domateslere suyu ekleyin. Son olarak jalapeno biber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Salsa sos
Farklı bir tarif arıyorsanız cheddar peynirli sos tercih edebilirsiniz.
Cheddar Peynirli Cips Sosu
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
150 gram cheddar peyniri
1/4 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Tereyağını eritelim ve üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unumuza sütümüzü ekleyip topak kalmayana kadar çırpalım üzerine peynir ve baharatlarımızı ekleyip peynirler eriyene kadar karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun.
Cheddar sos
En farklı lezzetlerden biri olan bu pancarlı cips sosu baharatlı cipslerine en çok yakışacak sos olacak diye düşünüyorum. Denemeye değer.
Pancarlı Cips Sosu
Malzemeler
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım haşlanmış pancar
2 yemek kaşığı labne
Yarım çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet sarımsak
Yapılışı
Öncelikle pancarı güzelce haşlayalım. Haşlanmış pancarımızı ve bütün malzemelerimizi rondomuza alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim. Sosumuz hazır. Afiyet olsun.
Merhabalar öncelikle 🎈 Cips yıllar önce yediğim bir abur cuburdu açıkçası. Senelerdir ağzıma sürmüyorum. Yediğim dönemlerde farklı sos tariflerini bende araştırmıştım. Ders çalışırken ya da resim çizerken yerdim ama onu soslarla yemek derse ya da resime odaklanmama fırsat vermiyordu çünkü tadı çok güzeldi😌🎈 Ben yoğurtlu peynirli dip sos ve avokado sos yapardım. Tercihim bu ikisinden biri olurdu. Birde zeytinli cevizli sos denemiştim onu size de tavsiye ederim. Ama favorim yoğurtlu peynirli , ya da avokado sos olurdu. Gerçi bu soslar sadece cipse değil patates kızartmasına, makarnaya, et yemeklerine bile harika oluyor. Ama cipsle de tadı başka tabi. Özellikle avokado severseniz, hatta sevmeseniz dahi size sevdirecek bir sos diyebilirim. İhtiyacınız olan şeyler iki tane olgun avokado, iki tatlı kaşığı süzme yoğurt, bir diş sarımsak, soğan severseniz bir dal yeşil soğan ama ben katmıyorum damak tadına göre değişir, iki yemek kaşığı zeytinyağ, bir tatlı kaşığı kadar limon suyu, tuz. Avokadoyu çekirdeklerinden ayırın, çatal ile iyice ezin, yoğurdu ekleyip karıştırın, sarımsağı rendeleyin, limon suyu, tuz, zeytinyağ ekleyip iyice karıştırın. Hatta dilerseniz içine ceviz içi koyun şahane oluyor. Sonrası afiyetle yemek 🎈
Ben her türlü cipsle salsa sos ve yoğurtlu sos seviyorum. Yoğurtlu sosu bilmeyen yoktur. Yoğurdun içine tuz, nane, pul biber ekleyerek hazırlanıyor. Salsa sos da gayet basit. 2 domatesi soyup doğrayın. Kuru soğan, sivri biber, sarımsak ve maydanoz doğrayıp ekleyin göz kararı. Biber acı sos ekleyebilirsiniz. Tuz, limon ve zeytin yağı da ekleyip karıştırın. Ciplerin yanında iyi gidiyor.
Ben 1 kutu sıcak kremanın içerisine 1 su bardağı cheddar ekliyorum eriyene kadar karıştırıyorum.
Beşamel sosun içine cheddar ve kaşar peyniri karıştırarakta isterseniz yapabilirsiniz daha kıvamlı ve uzayan bir sos elde edersiniz ben uzamasını sevmiyorum pek.
Her cipslerin yanında tükettiğim en lezzetli sosun tarifini hemen paylaşayım. ❤ Malzemeler;
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı nane,
1.5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığından biraz az kırmızı toz biber,
3 yemek kaşığı yoğurt.
Malzemeleri arttırarak da hazırlayabilirsin. Verdiğim tarif 1 kase oluyor. Hepsini ekledikten sonra karışana kadar karıştır. Özellikle acılı cipsler ile daha lezzetli oluyor. Daha yoğun lezzetli bir sos tercih etmek istersen vermiş olduğum malzemelere ;
1 yemek kaşığı mayonez,
1 çay kaşığı kekik,
3 diş sarımsak
Da ekleyerek daha yoğun bir lezzete ulaşabilirsin. :)