Eskiden bu soruya belki pirinç pilavı derdim fakat onu tüketmeyeli artık uzun zaman oldu. Pirinç pilavı ne kadar lezzetli ve hoş görünse de bir o kadar sağlığa zararlı. Aşırı tüketildiği takdirde metabolizmaya zarar veriyor. Pilavdan vazgeçemem diyenler elbette tüketmeye devam edebilir fakat çok az bir miktarda.( Her şeyin fazlası zarar bunu unutmamak lazım )
Bulgur pilavı ise önceden sevmezdim fakat zamanla kendime buna alıştırdım. Artık vazgeçilmezlerimden biriside bulgur pilavı. Pirinç pilavına göre bulgur pilavı çok daha sağlıklı ve sindirilmesi oldukça kolay bir besindir. Mideye herhangi bir zarar vermemekle beraber gün boyu bizi tok tutar. Tabi bunun aşırısı da elbette zarar. Sağlıklı bir şekilde tüketmek isteyenler genelde 6-7 yemek kaşığı bulgur pilavı tüketiyor.
Ben bulgur dan yanayım özellikle de diye bulguru olursa daha iyi
Pirinç nişasta ihtiva ettiği için sindirimi daha zor o anlamda da bulgur daha sağlıklı ve bulgurda alternatif pişirme çeşidi de fazla o nedenle bulgur... Mesela görsel de kaymaklı zerdeçallı bulgur pilavı var
Bizim evden pilav eksik olmaz ve bende pilav görmekten bıktım usandım artık 😀 İkisinden de bıktım ama birini tercih etmem gerekiyorsa bulgur pilavını tercih ediyorum yanında da kaymaksız yoğurt miss🙂🙃