İftarda zeytinyağlı ve ağır yiyecekler zaten yiyoruz sahurda da buna devam edersek oldukça ağır gelir mide rahatsızlığı ile oruçluyken susama yaşanabilir. (Yağlı yiyecekler özellikle çok susatıyor)
Sahurda kahvaltılık aparatif şeyler yemek en önemlisi bence mide rahatsızlığı yaşamamakla beraber susuzlukta hissetmeyiz. Sahurda yumurta oldukça fazla tok tutuyor ayrıca sucuk köfte gibi besinler tercih edilmemeli. 🙂
Mideyi bozmayacak şeyler yiyiniz sarmalar dolmalar baklavalar börekler yemeyin hafif yemekler yiyin kahvaltı pek karın doyurmaz bence ağır işte çalışıyorsanız. Salata karnı tok tutar salata yiyin ıspanak iyidir yoğurtlu olarak yiyin tavuk falan da yiyebilirsiniz tabi ki protein lazım makarnayı az yiyin fazla abartmadan yeşil mercimek veya kırmızı mercimek yiyin böyle sağlıklı yiyecekler yiyin ama abartmadan tıksırıncaya kadar yemeyin.
Bence masada hem kahvaltılık hem de ortada bir yiyecek olmalı. İlla ağır olmasına gerek yok omlet olsa bile yeter. Kahvaltılık ile doyduğumu pek anlayamıyorum ya ekmek banacak (menemen, yumurta, kuymak) ya da ekmek yerine geçecek (simit, pide, poğaça, börek) bir şeyler olmalı.
Kahvaltılık tercih ediliyor ama ben ağır şeyler yerim. Hamur işi, iftardan kalan yemekler vs. Hem tok tutuyor, hem de midemi rahatsız etmiyor. Ayrıca normalde de kahvaltılık türü şeyleri pek tüketemem. Bunun da etkisi var.
Kahvaltılıkk, gerçekten sahurda ağır yemekler yiyenlerin midesine ve iştahına hayranımm.. 🤷🏻♀️😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kahvaltılık yemek en doğru şeydir, Akşam kalma yemeği yemek veya başka yemek yapıp yemek günü oruç ile değil işkence ile geçirtir, Hem kahvaltılık sahurda insanın iştahını açıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Örneğin ben bugün ve tüm sahur boyunca ağır yemek yiyeceğim. Gerginim biraz da ama yapacak bir şey yok. Yurtta kalıyorum ve önüme ne konsa yemek zorundayım.