Galete ununun özelliği ne çıtır mı oluyor
Yemek yapmaya yeni başladım da 😅😅
Yemek yapmaya yeni başladım da 😅😅
Merhabalar canım öncelikle iyi akşamlar gel sana yardımcı olayım ben galeta ununu sık sık kfc muadili çıtır tavuk kızartırken yapıyorum. Galeta unu yapılmış yemekler daha kıtır kıtır oluyor çoğu börek ya da tavuk bu şekilde yapılıyor genelde galeta unu kızartmalarda sıkça kullanılıyor. Böreklerde de kullanılıyor evet hiçbir sorun olmuyor afiyet olsun.
Selam,
ASlında galeta unu
Galeta unu, yiyeceklere, çorbalara, köfte ve benzeri yiyeceklere, özellikle de kızarmış yiyecekleri daha gevrek yapmak için kullanılan dilimlenmiş kuru ekmek kırıntılarıdır. Fırınlanmıştır. Bu yüzden kaplama olarak kullanılmış olabilir böreğin dışında. Su ile yağı karıştırarak ya da yumurtaya bulayarak da yapabilirsin. Kızgın yağda başından ayrılmadan pişirmeni tavsiye ederim.
Mesela meşhur Çin böreği bu şekilde yağda kızartılır ve enfes olur. Eline sağlık şimdiden
Tesekkur ederim ne guzel yazmışsınız 🤗
Merhaba canım, eğer havada yağ ile kızartacaksan dışını galeta unu ile kaplama çünkü yanıyor ama fırında yapacak isen kesinlikle tavsiye ederim. Cıtır çıtır çok güzel oluyor teyzem yapıyor nom nom yiyorum ben.
Galeta ununu ben köftede borekte kizartmada falan kullanirim
Lezzetli ve citir citir yapiyor tadini
Hatta tariflerde galeta unu yoksa ekmek kirintisini kullanabilirsiniz der ikisi ayni sonucta
Cevap
2Cevap
Evet çıtır oluyor ama birde tadı gerçekten farklı oluyor ben ilk bir arkadaşım sayesinde yemiştim bayılmıştım. Denemelisin bence. 🍀
Hem tutuyor onu hemde çıtır yapıyor
Un olması 🤨
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?