Hayvansal gıda tüketmediğim için bugün vegan köfte aldım. Yedim ama tadı berbattı, gram et tadı yok. Bildiğiniz saman gibi ve üstelik pahalı. Mısır ekmeği yiyin daha iyi. Veganlar için en iyi seçenek bence çiğ köfte, vegan köfte hikaye.
Et tadını almak istiyorsan evde kendin yapacaksın, eskiden vegan tarifler paylaşıyordum ama artık üşeniyorum. Ben etin tadını hiç bilmem ama yeşil mercimekli börek yapıyorum, kimyonlu. Et yiyenler kıymalı sanıyor. Onu deneyebilirisn. Nette tarifi vardır mutlaka
Yaklaşık 26 yıl falan. Bilinçli olarak vegan beslenmeyi seçmem daha ergen yaşlarda oldu tabi. Sadece et değil cesetlerden elde edilen hiç bir ürünü tüketmiyor ve kullanmıyorum. Karşı koyamadığım tek konu ilaçlar.
Bu açıklamayı yaparak veganlıktan da nefret etmeye başlıyorsunuz gibi hissettim. Bir veganın, vegan bir yiyecekten "et tadı" beklemesi, zaten olmaması gereken bir durum, değil midir sizce de?
Yok ondan değil; veganlar et tadını sevip de etik nedenlerden dolayı eti bırakanlar için bu köfteler aynı et tadında felan diyordu. Ben de yedim ve hiç tadı yok bunu açıkladım. Zaten et tadı olmasın önemli değil, çiğ köfte yeter. Çok severim.
Kilo vermek için protein yemek gerekir , protein hayvansal gıdalarda yaygın olarak bulunur. Hayvan eziyeti konusu başlı başına bir tartışma konusu ona hiç girmiyom 😂 . Saygı duydum ama tatlı patates var Türkiyede zor bulunuyor ama onu çok yer vegan sporcular bi bak derim