Helllooğğğ of canım bir kuru fasulye pilav yanına da cacık çekti ki anlatamam yahu :) Sizde de var mı bilmiyorum ama sanayi tarzı yerlerde yenen kokoreç esnaf lokantasında yenen pilav ve fasulye ve gece çorbacı da içilen çorbanın tadı hiçbir yerde yok :D Siz sever misiniz?
Ohhh kuru fasulye pilav epeydir yemiyorum. Kuru fasulye biraz rahatsız ediyor ama pilava bayılırım. Esnaf lokantasında yemişliğim çok vardır. Ev yemekleri yaparlardı. Önden bir mercimek çorbası sonra taze yeşil fasulye alırdım. O lezzetli gelirdi bana. Hatta arabalarda satılan tavuk pilav bile lezzetli olur. Kokoreçi saymıyorum bile onun görüntüsü beni mutlu ederdi. E ağzım sulandı ama😬😄
Çok iyi yapan yerlerde var, vasat olan yerlerde... Kurulu düzeni olan ve hali hazırda fazlaca müşterisi olan lokantalara güvenirim. Çok sık olmasada yerim severim.
Tabiikisi.. Bir kere böyle yerlerde standart bir düzen vardır.. Hazırlık ve takip süreçleri o saatlere göre düzenlenir. Sonra esnaf yemek molası verince çoğu biter çarçabuk yemeklerin. Benim bildiğim yerlerde bitti mi de yenisi yapılmaz yemeklerin. Ortam da cabası.
En sevdiğim esnaf lokantası, bir dolmuş durağının yanındaki lokanta. Dolmuşçuların uğrak yeri; ama seviyorum bu ortamı. Aynı anne eli değmiş gibi kuru fasulye, pilav, cacık ve tercihe bağlı olarak tatlı yerim.
Bir çok kez uzak yol seyahatlerine gidiyorum işim gereği. Genelde esnaf lokantasında yerim yemeğimi. Özellikle bazı yerler vardır sadece o lokantalar için güzargahımı değiştirdiğim bile olmuştur. Uzun yol seyahatlerine ya da gezmek amaçlı seyahatlere gidecek arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.