Bence en lüks yemek parayla satın alınamayacak değerse olmalı
İşte benim şansım ordu lu anne den turşu kavurması Ve antepli eşten kısır... hadi bakalım bunu hangi lüks mekan verebilir ki bana... şanslı adamım lüks yiyoruz
Acaba bu soruda lüks yerine başka bir tanımlama kullansak daha mı anlamlı olurdu?
Ben sizin bu soruyu sorma amacınızı ve nasıl bir cevap beklediğinizi anladım.
Sanıyorum, en değerli, en lezzetli, en özel gibi tanımlamalar yapmak istediniz.
Zaten kendi yemek anlayışınıza göre cevaplar vermişsiniz. Elbette katılıyorum. Annemizin içinde ne kadar sevgi ve sahiplenme duygusu varsa hepsini katarak pişirip bize yedirdiği yemeğin yanında hiçbir yemeğin adı bile okunmaz.
Ne kadar basit ve ucuz malzemeden yapmış olursa olsun, bu değişmez bir gerçektir.
Keza eşimizin pişirdiği yemek için de aynı değerlendirme geçerlidir.
Onlar bu işe aşklarını katarlar.
Ama ben bu soruya bir ters köşe ile cevap vereyim.
Annemizin ve eşimizin yemeklerini hariç tutarsak, benim için en lüks (değerli, lezzetli, özel) yemek kendi pişirdiğimdir. Hele bir de kendi damak zevkime ve mutfak bilgime göre bir araştırma yaparak bir tarif yaratmışsam, tadına doyum olmaz.
Gelelim daha genel ve herkes tarafından kolayca ulaşılabilecek olan bir yemek saptamasına; bence sokakta, temiz ve işine saygılı, deneyimli bir ustanın ellerinden çıkan bir kokoreç ya da köfte ekmek en değerli yemektir.
Evet soruya farklı acılardan bakılabilirdi siz tüm farklı acılardan bakmışsınız teşekkür ederim
En İyi Kız Görüşü
Sinakaplan | Yeme & İçme konusunda 1,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Selam💫
Aslında bir yemeğin lüks olması sadece parayla ölçülemez şahsen bana göre öyle. Hangi yemek insana lezzetli ve güzel geliyorsa en lüks yemek o'dur.
Ben çoğu yemeği severek yerim hatta seçmem bile fakat annemin arada da olsa yaptığı 'yaprak pidesine' adeta bayılıyorum.
Yaprağın kendi tuzu ve içerisindeki soslu hamur insana oldukça lezzetli geliyor bir de yanında ayran varsa keyfime diyecek yok. En lüks yemek benim için kesinlikle asma pidesi.
Çilek_22 | Yeme & İçme konusunda 703 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Benim için en lüks yemek.. Aile meclisi veya dostlarla Hep beraber bir arada aynı sofrada oturulup yenen yemektir.. Bu yemek ekmek arası peynir domates çay bile olabilir.. Sevdiklerimle paylaşılarak yenen her şeyin lezzeti bir anda bambaşka güzellikte bir tada dönüşür..
Valla benim için lüks yemek yok aslında hiç yemek seçmem en çok sevdiğim yemek de yok hiç sevmem dediğim de yok galiba bilmem ki ama ben yemek yapmayı çok severim işte o benim için lüks yemek olabilir kendi yaptığım yemekler. 😇
1|1
0|0
Saglamkoc | Yeme & İçme konusunda 166 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
En doğal ve en organik olan yemek benim için lükstür. Şu kirli kent yaşamı içinde nerede GDO'lu, nerede bozuk oynanmış bir gıda varsa onu mecburen tüketiyoruz maalesef.
Acaba bu soruda lüks yerine başka bir tanımlama kullansak daha mı anlamlı olurdu?
Ben sizin bu soruyu sorma amacınızı ve nasıl bir cevap beklediğinizi anladım.
Sanıyorum, en değerli, en lezzetli, en özel gibi tanımlamalar yapmak istediniz.
Zaten kendi yemek anlayışınıza göre cevaplar vermişsiniz. Elbette katılıyorum. Annemizin içinde ne kadar sevgi ve sahiplenme duygusu varsa hepsini katarak pişirip bize yedirdiği yemeğin yanında hiçbir yemeğin adı bile okunmaz.Ama ben bu soruya bir ters köşe ile cevap vereyim.
Annemizin ve eşimizin yemeklerini hariç tutarsak, benim için en lüks (değerli, lezzetli, özel) yemek kendi pişirdiğimdir. Hele bir de kendi damak zevkime ve mutfak bilgime göre bir araştırma yaparak bir tarif yaratmışsam, tadına doyum olmaz.Gelelim daha genel ve herkes tarafından kolayca ulaşılabilecek olan bir yemek saptamasına; bence sokakta, temiz ve işine saygılı, deneyimli bir ustanın ellerinden çıkan bir kokoreç ya da köfte ekmek en değerli yemektir.
Evet soruya farklı acılardan bakılabilirdi siz tüm farklı acılardan bakmışsınız teşekkür ederim