Evet yanlış ama ben yıkıyorum. İçim rahat etmiyor yıkamayınca. Yapılan arastırmalarda etleri yıkamak varsa bakterinin daha fazla yayılmasına neden oluyormuş. Siz eti yıkıyor musunuz?
Et yıkanır, sadece tavuk eti yıkanmaz bunun nedeni kampilobakter gibi vücutta fazla bulunması zararlı olabilecek bakterilerin üremesini hızlandırdığı içindir, bu tarz bakteriler tavuk etinin suya değmesi sonucu normalde olan üreme hızlarının 10 kata kadar daha hızlı hale gelmesi sonucu yediğimiz tavuk etini tehlikeli hale sokuyor, bazen pişirsek bile yeterli gelmiyor çünkü arkalarında kalıntı bırakıyorlar, balık eti ve kırmızı et yıkanabilir ama o da şöyle uzun süre bekletilecekse asla yıkamayın, hemen kullanma öncesi yıkama gerekiyorsa yıkanabilir.
Ilık ya da soğuk suda fazla kalırsa üreme çok hızlı artıyor ve sonrasında pişirsek bile yemek içinde ve suda kalıntısı kalabiliyor kalan kalıntı da çok ciddi miktarda olursa daha sonrasında hastanelik edebilir
Tavuk ve balığı yıkıyorum ama kırmızı eti yıkamıyorum genellikle. Çünkü balık malumunuz balıkçılar falan temizliyor genelde veya içini falan temizlediğimizde illaki bi su tutulmaya ihtiyacı oluyor. Tavuğu neden yıkadığımı bilmiyorum ama arada sırada küçük kemik parçaları çıkabiliyor içinden. Ama kırmızı ete su değdirmem. Tadını kaçırdığını düşünüyorum. Ayrıca kırmızı etle çok oynadığımız zaman dokusu da bozulabiliyor.
Etleri yıkıyoruz. Hemde uzun uzun. Sonuçta hangi şartlar kesiliyor. Hangi şartlarda korunuyor bilmiyorum. Ülkemin esnafına güvenmiyorum. Bol bol yıkıyorum.
Maalesef bizde yıkıyoruz ben zaten 2 yıldır et yiyemiyorum nerdeyse sadece kıyma vs.. ama kanlı görüyorum veya kan kokuyor bana psikolojik olarak kendimi yıkama zorunda kalmış gibi hissediyorum 🤦♀️
Etı yıkamak biz temizlensin diye yıkıyoruz ama araştırmalarda yaniliyoruz ama benim düşüncem şu şekilde eti yıkayıp pişirdigimiz zaman bakterilerin uçup gittigini düşünüyorum ama herkesin araştırması farklıdır saygı duyarım..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bazi insanlar yıkamadan rahat edemez yıkanması daha iyidir