En sevdiğiniz yemeğin adını söylemeden tarif edebilir misiniz? Ana malzemesi bulgur ve kıymadır. Dışı bulgur kaplıdır. Içinde kıyma, soğan ve ceviz vardır. Yağda kızartılır. Üzerine limon sıkılıp yenir 😋🧸
En sevdiğiniz yemeği adını söylemeden anlatabilir misiniz?
Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok ben bulgurum suyla ıslatılır incecik açılırım içime kiymayi doldururlarda doldururlar patlayacak duruma gelecekken agzimi kapatır kizgin yaga atarlar citir citir olana kadar kizaririm yiyenler ister limon sıkar ister sade yer bil bakalim ben neyim 😀
Böyle yoğurtla unla ve kuzu kuşbaşı etle yapılır, ben daha çok dana etiyle olanını seviyorum. Kuzu daha yumuşak ama arada bir kuyruk yağından kokusu oluyor yiyemiyorum dana eti o kadar kokmuyor. Sonra böyle fırına flan koyanlar var ayrı tencerede yapanlar var. Ben tencerede yapılarını daha çok seviyorum. Hatta bi görsel de koyayım buraya 🙈🙈
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adini soylesenee 😅 ya bilmiyorum ya görselden çıkaramadım 🙁
önce yoğurulur sonra kesilir biçilir küçük kareler haline getirilir kıymayla doldurulur bohça gibi kapatılır poşetlenip buzlağa atılır yemek istediğinde çıkarır makarna gibi haşlarsın üstüne yoğurt salça ve nane konur isteğe göre sarımsakta konabilir
Toprağın altında yetişen içi sarı dışı ise gri kahverengi gibi soyularak yemeği veya kızartması yapılan kimi zaman poğaça börek için iç harç olarak kullanılan sebzenin her türlü yemeği😂😂
Ormanda zehirli olduğuna inanılan bir sebze ama onun zehirli olmayan hâli... İle Sabahları deli gibi bağıran bizi uyandiran o hayvanın karısı... İle Yeşil sivri ve acilisida olan bir sebze Bizi ağlatan o beyaz sebze Ve çeşitli baharatlar
Bunları dilimleyip tavaya alıyosun ocakta kavuruyosun pişince hazır bişi bu..
Japonların karbondihratını aldığı genel bir gıda yağ dökmeden yapıyorlar beyaz renkte ve üstüne de gıt gıt gıdak diye öten bir hayvanı haşlayıp pinçikleyip koyuyruz ve ta da en sevdiğim yemek
Altında kare şeklinde kesilmiş pide ekmeği, üstünde uzunca kesilmiş döner tarzında et, hemen köşesinde 1 kaşık yoğurt... Genelde yemek önüne gelince eritilmiş tereyağı da beklenir... Etin üstünde salçalı sos gibi bir şey vardır...