Genelde Türk kahvesi tükettiğim için paketli almam taze ogütülmüş tercih ederim ama aldığım yer sabittir. Filtre kahvede ise lavazza tercihimdir içimi diğerlerine göre daha yumuşak Oluyor.Sincaplı fincan tatlılığı
Genelde dışarı çıktığımda kahve evine gider orda kahve içer ve çıkmadan taze kahve cektiririm. Ama malum zamanlar marketten mehmet efendinin kahvesini alıyoruz.
Türk kahvesi (5 dk önce aldım) ekseriyetle kurukahveci mehmet efendi alırım.. Bunun nedeni her yerde bulunabilirliği en yüksek, kaliteli kahve.. Taze öğütülmüş de maalesef bir randıman tutturamadığım gibi aradığım lezzeti bulamıyorum. Ya kahve çekirdeği fazla kavrulmuş oluyor ya da istediğim gibi çekilmemiş.. Oysa kahve çekirdeğindeki kaliteyle birlikte, çekirdeğin nasıl ve ne kadar kavrulduğu ve öğütüldüğü de çok önemli.. En meşhur yer denilen yerden de aldım, yine de damak tadıma uymadı.. Bir ara Saraybosna dan bir Kahve gelmişti piyasaya, süperdi onun da devamlılığı olmadı maalesef.. Kahve pişince hafif sert ve siyah renge çalan acı kahverengi olmalı.. Piyasada ki bir çok üründe bu maalesef yok.. Filtre kahve ise tercihim ekseriyetle; Davidoff veya Lavazza :)
Türkiyede yaşasam bende taze öğütülmüş alırdım Türk kahvesini. Markası fark etmez. Bazen bir semtin ara sokağındaki sönük kahveci Kapalıçarşıda milletin kuyruğa girdiği yerdeki kahveden daha lezzetli olur. Evdeki makina için tercihim ise ya Tchibo çekirdekleri ya da yılda 2 kere kendime ısmarladığım ağır öğütülmüş olan bir Alman markasının.
Türk kahvesi olarak Mahmood ya da Mehmet efendi ikiside birbirine yakın tat olarak, filtre kahve olarak Davidoff tercihim diğer markalara göre biraz pahalı ama gerçekten kahve seven insanın keyif alarak içeceği bir lezzeti var.
Her hangi bir marka tercihim yok. Ben taze çekilmiş olmasına özen gösteriyorum. Bu da elbette fark yaratıyor. Nitekim , Bursa kapalı çarşı' da harika yerler var. :) Fincan gerçekten güzelmiş :)