Soruyu saçma bulanlar olacaktır ama soğan gibi hem tadı hem kokusu baskın olan yiyecekleri sevmeyen, yemeyenler var. Mesela ben yemekte soğanı görünce yemek yiyesim kaçıyor maalesef bu yüzden rendelerim ben. Peki siz soğanı yemeklere doğrayıp mı eklersin rendeleyip mi? Lütfen evinize misafir gelicek ise rendeleyin 🙏
Bende diyordum böyle şeyler sadece bende vardı diye, bende soğanlı yemekleri çok severim ama soğan ağzıma katı katı ya da büyük olarak geldimi garip ve tuhaf oluyorum ve çıkartıyorum. Soğanı rendelemeden o yemeği yiyemiyorum. Misafirliğe gidiyorum mesela yemek yapıyorlar kusura bakmayın diyorum önceden soğan ayırırsam kusuruma bakmayın diye. Ama sadece sıcak yemeklerde bu geçerli dersin bana balık, ciğer, lahmacun var soğanı bütün halde götürürüm.
Soğan rendeledigim için beceriksiz soğan doğramayi bilmiyorsun dediler soruyu ilk sorduğumda 😅 Sıcak soğuk pişmiş pişmemiş hiç fark etmez yiyemiyorum psikolojik olarak midem almıyor görünce 🤷♀️
Soruyu yanlış okuyan cavabıda yanlış verir doğal olarak :D Sen bendende kötüsün ya soğan yememe konusunda küçükken yaşadığımız birşey yüzünden böyle şeyler yaşadığımızı düşünüyorum :)
Ailemizin geneli soğan sevdigi için kokusu konusunda sıkintı olmuyor. Ayrıca rendelenen soğanda besinin su kayıpları çok oluyor bu yuzden icerisinde bulunan cesitli vitamin ve mineral kayiplari olacagindan dolayi dogramak besin degeri acisindan daha yüksek. Tabi kokusunu sevmeyenler baska türlu tercih edebilirler.
Soğan bildiğimiz üzere her yemekte olmazsa olmaz. Bende gözümden yaşlar süzüle süzüle doğrarım ince ince. Acısını önlemek için doğrama tahtasına bir miktar sirke atıldığında kısa sürede etki ediyor. 🙂
Ben genelde robot kullanıyorum minik minik yaptigi icin rendeye pek gerek kalmıyor sadece koftede kullanıyorum onda da suyunu sıkıyorum agir koku birakiyor cunku
Ben sogani ufak ufak dograrim, rendelenmis hali cogu yemege gitmez. Buyuk parca sogani ben de sevmem yemekte ama ince dogradiginda fark bile edilmiyor zaten.
Ağıza gelen hem yumuşak hem diri soğanları sevmiyorum rendelemek fav
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pişmiş soğan miğdemi kaldırıyor. Ondan dolayı evde arada 3. dünya savaşı kıvılcımı gibi şeyler oluyor. Rende bile yetmiyor, blender kesinlikle. Yoksa da çok büyük doğrattırıp seçiyorum içinden.