az önce yumurta yerken nedense aklıma geldi zar zor yedim daha da yemem gıbıme geliyor.
kendi kendimi soğuttum
kendi kendimi soğuttum

Yumurtanın içerisinde yer alan beyaz ipliğe benzeyen o kısma kalaza adı veriliyor. Genellikle yumurtanın içindeki o beyaz kısmın civcivle alakası olduğu düşünülür. Aynı zamanda akıllara mide bulandırıcı senaryolar geliyor.
Yumurtada bu beyaz kısmın bulunmasının civcivle hiçbir alakası yok.
Bu beyaz kısım, yumurtanın sarısını ortada sabit tutmaya yarıyor.
Aynı zamanda bu kısım yumurtanın taze olduğunu da gösteriyor.
Açıkçası o beyaz ipliği gördüğünüzde korkmanız değil sevinmeniz gerekiyor.
Eğer kalaza yoksa o yumurta mide bulandırılmış oluyor.
Merhaba, Yumurta sarısının üzerindeki beyaz doku aslında “chalaza” adı verilen bir maddedir. Yumurta sarısını bulunduğu yerde tutmaya yarayan bir dokudur. Artık afiyetle yumurta yemeğe devam edebilirsiniz.
Cevap
7Cevap
Hayır tavuğun yediği solucanların öğütüülmüş halini yiyoruz
o bile daha iyi.
Beybisu tavuğun yumurta yapmak için sperme ihtiyacı yok
horoz keyiften mi çıkıyor tavukların üstüne yani
Horoz olmasa da tavuklar yumurtlar ama yumurtadan civciv cıkmaz endüstriyel amaçlı beslenen tavuklarda genelde bu şekilde bakılıyor horoz moroz olmuyor
o zaman değil sperm falan oh içim rahatladı midem bulanmıştı zaten haşlanmış yumurta da bile oldum olası beyazını sevmem boğula boğula sadece sarı kısmını yerdim asjdsjkfn
Yumurta yerken yumurta yiyoruz, üzerine çok da düşünemeye gerek yok
Evet beyaz kısmı sperm diye biliyorum. Bi hemşire arkadaştan duydum :D proteini orda ama asıl asjsjs
az önce yumurta mı yedin.. gecenin 3 ünde.. ne mide varmış siz de de beee.. bye
evet karnım acıktım oh tavada kızarttım ne alaka mideyle yemeğin özel saati mi var
Ney dedin ney dedin ney dedin
Tavuklar memeli olsaydı belki...
Kesinlikle onu yiyorsun afiyet olsun 😅
Değildir herhalde o nasıl mantık.
sarısı tavuğun yumurtası beyazı da spermi işte belirli bir derecedeki sıcaklıkta da uzun süre muhafaza edilirse döllenip civciv oluyor.
haram olmasında değilim midem kalktı
Ne sacmaliyon kanka
Yumurta ile pişmiş sprem ne alakası var
Döl yiyorsun
Sanırım öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?