Hepsine acıyorum ya ben. Yüzde 50'si hava dolu cips paketlerine para vermek bile haksızlığa uğramış hissi veriyor. Gıcık bir durum. Bir tek galiba çikolata konusunda çok cömertim, tabii 45 TL de vermem o ayrı :D
Diğer çikolatalardan çok daha mükemmel bir tad'a sahip ise 45 TL verebilirim.. Yiyecek konusunda paraya acımam. Paçavraya kıyafete verilen paraya acırım Ne demişler; Can boğazdan gelir..
Tobleroneyi daha önce yedim. Sosyal medyada çok övüldüğü için merak ettim, tası abartılacak kadar güzel değil. Bir daha da yemedim zaten. Ancak karışık bir kebaba çok para veririm.
Ucuzmuş, En son isvicredeki fiyatını hatırlıyorum,2018 di her halde. 7.49 frank falandı. TL ye çevirsen yaklaşık 60 TL falan. Oda ordakikerin kutu şekli ucken küçük külah halinde olanı, yani görüntüsü de kazık görüntüsü
Isvicrede asgari ücret 4100 frank ve bu ücrete ordaki bir süper marketten 5942 tane 100 gramlık nutella alabilirsin. Bizim ülkemizde asgari ücret 2324₺ ve sadece 450 tane 100 gramlık nutella alabilirsin. Onlar da maaş olarak en düşük tl ye çevirirsen 35.605 ₺ alıyorlar ve ben aylık 35.605 lira maaş alıyorlen 60 lira rahatlıkla bir çikolataya verebilirim verebilirim. Yani her şey alım gücü ile ilgili malesef 😔😔
Orada asgari ücret 3800 civarıdır ve emin ol, asgari ücret aynı orda da doğru dürüst verilmez. Uzatmadan kısaca bilgi: Sadece bir kişinin maaşı anca asgari olarak yarı aç tari tok alanı gecindirir, Türkiye gibi aileye yansıtılacak ekonomik ucuzlugun kenarından bile geçmez.
30 günün 8 er gününü haftasına çık, şaşmaz 22 gün içinde neredeyse her gün bir ideme kağıdı bir vergi kağıdı gelir. En düşük kira oda değilse , 1300/1500 arasıdır.
Sağlık güvence birimini, özel şirketler aracılığıyla kendin anlaşır aylık 300/400 de oraya kesin bayilirsin. Daha neler var neler.
Kıyas yaparken asla oraraki rakama bakıp kıyaslamayın, elinde adamın ucun biri bile. kalmiyir bazen.
Çikolata 7.49 olan öyle bolca aldıkları ucuz bir şeyde değil. G. ot kadar devletin nüfus vergi mükellefi az olunca hayatı , ekonomisi kişiye kat kat binecek şekilde. Türkiye gibi kişiye az pay düşecek 90 milyon nüfusu ve hayat bolluğu, gıda bolluğu yaşam bedavaligi yok
Ben alım gücünden bahsettim. 4100 ile 3800 zaten arasında 300 frank oynuyor dağlar kadar bir fark olmasa da 4100 olduğuna eminim az önce de kontrol ettim ☺️☺️ ben refah seviyesi hakkında bir yorumda bulunmadım ülkenin gayri safi yurtiçi hasıla rakamları ekonomilerinin toplam büyüklüklerini ifade eder. Bu bir formüle göre belirlenir ve Dünyanın en pahalı ülkesi olmasına rağmen bu oran işvicrenin ekonomik güç oranı bizim ülkemizden daha iyidir. Yani bu refah seviyeleri belirlemede rol oynasa da refah seviyesinin iyi ya da kötü olduğunu kesin olarak belirleyemez zaten ki konumuz da bu değil.
@Kara_miyav cahillik , güldürmek adına meziyet , övünülecek bir şey değildir, keşke ( beddua gibi bir dua anlamında değil ama ) yasayipta orda görseydin. Artık neyi satacak hale gelirdin yetistiremeyince anlardık. Çikolata parası için 😂😂😂
Yani siz benim hakkımdaki düşüncenizi dile getirdiğiniz için sizi yargılamayacağım cahillik adına kendimi savunmayı da gereksiz görüyorum kısacası ben cahil değilim desem he tamam demeyeceğinize göre pek de bir anlamı olmasa gerek 😂😂 umarım dediğimi anlamışsınızdır. Bir düşünce üzerine bir konuda fikir alışverisi yapsaydık haklılık durumunuz olabilirdi. Ama ekonomi yalan söylemez. Türkiyede yaşayıp 5 şey satarak çikolata alacağım paraya isveçde 2 şey satarak almayı tercih ederdim. Isveçte olmasa da lise yıllarımı yurt dışında okudum. Umarım sizin de benkm hakkımdaki yurt dısı dileğiniz gerçekleşir en azından kendimi kurtarırdım. Ve yine söylüyorum iyi günler
@Kara_miyav zannetmem, öncelikle İsviçre'de ( ab açısından sadece sinir geçişini tanıyıp, kendi her şeyi de bağımsız olan ekonomik kölelik düzeyinde) yaşayıp görmen, sonra iyi günler demen gerek 😂 by
Çikolata pek tüketmiyorum, nadirdir ama geçen benim de dikkatimi çekti bu fiyat. Kur kaynaklıdır büyük kısmı ama Avrupa’da 4 euro bir fiyatı olduğunu da hatırlamıyorum. Sanki 1,5-2 euro civarıydı fiyatı.
Muz ve jelibona parayı gömerim. Kolalı jelibon ayıcıklı jelibonun ilk kafasını ısırırım sonra gerisi yalarım en son tadı bitmeye doğru yutarım kanka ben
Herkes toblerone alacak diye bir kaide yok. Paran neye yetiyosa onu alacaksın. Daha fazlası için de fazla çalışıcaksın. İyice herşey bedava olsuna getirdiniz.
Adana kebapa karşı acımasızım 20 TL veriyorsun gerçi çok değil 😃 Binbir türlü mezesiyle birlikte geliyor.. Tabi bu Adana için geçerli size kesin yanında pilav getirirler. :d #Realite
Hepsi burada. com da milkanın 350 gr sürülebilir alman çikolata kavanozu 89 küsur. Toblerone yine daha masum bunun yanında. En fazla bir fast food menüsüne kıyıyorum max 30 u gecmiyorum
Toblerone, kinder, milka ve bu tarz çikolatalara malesef para verirken acımıyorum çok sık olmasa da ara sıra alıyorum ayrıca şarap ve şampanyaya verdiğim paralara acıyamıyorum malesef 🍫🍾🍷❤
Kanka eve almayacaksin net yani evde olursa dayanmiyorum bende şu mevsimde portal Felan al soğuk tüket hem içini rahatlatir hemde vücudunu güçlendirir çikolata Felan komple yan bölgelere gidiyo yağ olarak
Tebleron aşığı değilim ama bim'in bütçeye uygun güzel çikolataları ile de tebeloron bir tutulamaz biri standart bir hem çikolatasıyla he içi hem paketi ile göze de ağızada hitap ediyorrr
güzel ama hakkıyla yemeğini yapan bi yerde 70lira ve altı hesap ödemekten kaçınmam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Et döner diyeceğim ama ne eti olduğu belli değil o yüzden ya hamburger ya da pizza olurdu sanırım ha bide kıymalı pide, seninki de toblerone mu ne zevksizsin kız şu çikolatadan ne anlıyorsunuz ayol 😂
450 TL de olsa farketmez ama çikolata için o kadar para vermem yani
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
360 Gr için fazla da değil bee zaten 60 Gr olan en dandik çikolatalar bile 4-5 lira Ki toblerone güzel bir çikolata ama okadar çok çikolatayı yememek için almam küçüklerinden alırım
Ben 10 tl aldım migrostan daha bugün kaç gr bilmiyorum orta boy
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben yurt dışında yaşıyorum o çikolatayı burda almazlar yani rehavet gormuyor , Bir aylık maasimla burda TV , bilgisayar , çamaşır makinası , koltuk takımı , üste kalanla araba alıyoruz , Türkiye'de yaşayanların Allah yardımcısı olsun.
Burada 1.69€ pahalı değil... Ama genel olarak yemek pahalı değil insanlar görsen obez dolaşıyor... acımayacağım tek şey ise balık ve meyve. Önsüz yapamam yaşayamam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sevgilim ne istersem bana alıyor o bakımdan 💵 hiç sorun değil benim için yaani 😂😂
Aslında pek fazla yemek ayrımı yapan bir kişiliğe sahip değilimdir. Ama benim için en kıymetli olan öğrenci yemeklerinden olan döner ve ayran her daim severim 😅