Ben kendimi bildim bileli, her zaman Sade Maden Suyu içmişimdir.
Maden Suyun da tercih ettiğim marka, Avşar 🤭 Sizlerin öyle seçtiği marka var mı?
Bir de benim huyumdur. Hiç bardakta içmeyi sevmem. Kendi şişesinde içmek hoşuma gidiyor. Taaaa ki Diyetisyenim başka bir şekilde yapmamı söyleyene kadar. 3 ay kadar önce Diyetisyenim bana Maden Suyuna limon sıkarak içmemi söyledi. O zamandan beri limon sıkma alışkanlığım ve bardakta içme gibi bir huyum oldu ✴️
Sizler de var mı böyle şeyler? Farklı bir tat tercihi? Marka?
Sorun çıkarmıyor bir çok yerde normal. su yerine mineralli su içiyorlar... Senelerdir bu sekild emaden suyu tüketiyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım araştırmalarda da aynı şeyi gördüm bir zarar olayı yok.
"Maden suyu fazla kullanıldığı takdirde ayrıca bazı zararlar getirebilmektedir. Özellikle aşırı tüketim ile beraber Hipotermi sorunu ile karşı karşıya kalmak Mümkün olabilir. Bu durum çok rastlanan bir şey olmasa bile yaşayabilme ihtimali vardır. O yüzden günde 1 litre maden suyu tüketmek yeterlidir. Aşırı içmek ayrıca böbreklere zarar verirken, mide rahatsızlığı olanlar için önerilmez. Tabii tüm bunlar sadece aşırı tüketildiği zaman yaşanan olaylardır. Aksi takdirde maden suyu oldukça faydalı mineral içecekler içerisinde bulunuyor." Alıntıdır...
Aşırı tüketimi derken sen otur bir kerette hirmlutreyi iki litreyi soğuk soğuk ic demiyorlar hipotermi için... Sen gün içerisinde 200 ml Lil dişlerde farklı zamanlarda 4-5 tane ictiginde bu sorun ile karsilasmazsin...
Limonlu Maden Suyunu sevmiyorum. Diyetisyenim dedikten sonra Sade içine sıkmaya başladım. Tadını sevdim. Sade almak sağlıklı. Ve limonlar da doğal. İçine sıkmak daha iyi.
Kızılay ve Beypazarı maden sularını tercih ederim. Meyvelileri çok şekerli ve kilo aldırdığı için, sade maden suyundan vazgeçmiyorum. Nadiren Freşa ve Laçin (Eskişehir'in firması) maden suyu içerim.