Selam :) Bugün arkadaşlarımıza misafirliğe gideceğiz ve bahçelerinde mangal yapacağız. Eşim çok güzel mangal yapar ama ben pek anlamadım. Ama benim ailemde mangalı babam değil annem yapardı. Çevremdeki arkadaşlarımda da öyle mangalı hep erkek yapar. Neden böyle? Mangal yapmak neden erkeklerin görevi sizce?
İş paylaşımı açısından odun ateş ve et pişirme ile ilgili zor işler erkekler için daha uygun ;) kadın o sırada daha kolay işlere yönelir. Sofra hazırlamak salata yapmak gibi :) ayrıca erkeklerde yemek yapma konusunda eşine yardımcı olacak ;) bir mangal keyfimiz bırak o kadarını yapalım 👍 Malum hayat müşterek paylaşmak gerek :) bana kalsa yemek konusunda yapıcı değil yiyiciyim ama yardım etmek gerek sonuçta kadınında canı var. Her şeyi hatuna yükleyip 40 dönüm bostan yan gel yat Osman olmaz ;)
Çünkü angarya diye tabir edilen işler kapsamına giriyor genel itibariyle. Ateşi yakmak sıcakta ateşin başında beklemek narin kadınlara göre değil pek :) ama tabi sıcağa dayanıklı olan biriyse sorun olmaz onun için diye düşünüyorum. Misal ben de hiç gelemem sıcağa
Ne saçma bir görüntü şu artits ne anlar Mangal yakmaktan. Mangalı hakkı ile yakacaksan kel, beyaz atletli ve göbeğin olacak. En kral mangalı bu abiler yakar. Kaç defa yeme fırsatım oldu alemci olurlar kendileri ne mangala ne de sohbetlerine doyum olmaz.
Değil. Evde mangalı babamla beraber ben yaparım. Babam ateşi yakar ben pişiririm. Ortak yani. Annem de sofrayı hazırlar. Biz tüm ev işlerini ortaklaşa yaparız. Bu olması gereken bir şey ama bunu insanlara söylediğimde tebrik ediyorlar seviniyorlar falan. Normal bir şey olarak görüleceği günleri iple çekiyorum.
Toplumdaki saçma bir cinsiyetçi durum aslında. Erkek sarma yapsa börek acsa ve şayet aşçı ya da şef değilse direk yargılanır ya da erkek bunu yaptığı için pohpohlanir ya da kendisi utanir yani ev yemeği yaparsa olağan dışı reaksiyonlar peyda olur ama kimse erkeği mangal yaptığı icin yargılamaz Aptallıkların biri bin para.
ya erkekler kaynaşır mangalın başında konuşurlar ordan burdan kadınlar bir yerde otururlar ya da işte yemek salata vs hazırlarlar bütün bunlar erkek kadın karışık da olur olsa daha iyi olur hatta bence,öyle işte gidişat böyle aile ortamında falan
benim babamın da mangal yaptıgını hatırlamıyorum bir kere sanki mermerde ateş yakmıs olabilir. genelde ben ateşi seviyorum etide seviyorum o sebepler benı mangalın basına ıtıyor
Ya ama genelde mangalin basinda duruyorlar erkekler, onceden hazirlamasini sofrayi kurmasini gene bayanlar yapiyorki. Birakta eti bir iki kere cevirmekle mangali ben yaptim dusunsunler :)
halay başı görevi kadar önemlidir, herkes ona bakar instegramda beğeni bol olur, kadın mangal başı olursa yakışmaz et ve yanında kadın pşirirken düşünseene ne kadarda yanlış, dadı olmaz o etin
komiğimdir övünmek serbest, şaka bir yana ben bayanların yaptığı yemeği tercih eden biriyim, yukarıdaki yazıma bakma boş muhabbet işte. yaprak döner kesen kıllı abimin kollarının etin tadına dat katacağını söyleyen kişiler olduğu sürece bu dalga sürer gider :)
Mangal yakmayı tüm kız arkadaşlarıma öğretmeyi denedim. Bir tanesi hariç hepsinde sonuç hüsran😂😂 Araba kullanmaya adapte olmanız 45 sene sürdü. Buna da 40 senelik bir evrim lazım
Öyle bir algı var cidden, nedenini bilmiyorum. Et ve etle ilgili şeyler "erkeksi, erkek işi" olarak algılandığı için olabilir mi acaba? Ben bilmiyorum, tahmin yürüttüm.