Merhaba KS üyeleri, bu kurabiyeyi yapmak istiyorum tarifte vanilya yazıyor ama evde vanilya yok, gidip alması da zor geliyor, vanilya yerine ne kullanabilirim?
Vanilya yoksa ne kullanılır? Vanilya yoksa alternatif olarak sadece akçaağaç özütü veya şurubu kullanabilirsiniz. Ölçü olarak önerim eğer tarifinizde şeker varsa 1 tatlı kaşığından fazla koymamanız yönünde.
vanilya yerine ne konulur?
Farklı aromalarda kurabiyeler yapmak için vanilya yerine ne kullanılır diye düşünüyorsanız bu da mümkün tabiki.
Nane özü
Limon özü
Badem özü, gibi alternatiflere göz atabilirsiniz. Yine 1 tatlı kaşığını geçmeyecek ölçüde kullanırsanız işinize yarayacaktır.
Vanilin yerine ne kullanılır diye fazla düşünmeyin zira evde kendi vanilyanızı kendiniz de yapabilirsiniz, almanıza da gerek kalmaz. Peki nasıl yapacağız hemen tarifi aşağıya bırakıyorum.
200 gr pudra şekeriyle 2 adet vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip ezerek karıştırın ve buzdolabında muhafaza edin. İşte vanilyanız hazır.
Yazımda şekerli vanilin yerine ne kullanılır anlatmaya çalıştım umarım vanilya yerine ne kullanabilirim sorunuza cevap bulabilirsiniz.
Vanilya yerine hiç bir şey kullanılamaz üzgünüm. Şekeri yak karamel yap desem farklı bir tat, tarçın desem ap ayrı, limon demişler kel alaka.. Vanilya vanilyadır canikom.
Vanilya ozutu ve vanilin ayni degil. Benim bahsettigim kucuk paketlerde toz halinde satilan sekerli vanilin. Fiyati daha ucuz olur ve aromasi hafiftir pek hissedilmez. Vanilya ozutu ise sividir ve birkac damlasi bile mukemmel bir aroma verir tariflere. Ayrica her narkette bulunmaz. Sekerli vanilin her marketten bakkaldan vs alabilirsiniz.
Apartman komşundan iste bir paket vanilya.. Ne olucak.. muhakkak ki apartmandaki komşulardan birinde vardır.. Geçen gün üst komşu bizim zili çaldı.. oda bir sey yapıcakmış evde yoğurt yokmuş elinde bir kahve fincanı bir fincan yoğurt istedi.. Verdim.. Ah evde 20 paket ambalaj içinde vanilya var.. imkan olsa sana verirdim
Tarçın olabilir mi acaba? Düşünüyorum... Kahve olabilir miii? Bilemedim. Kokusu olan bir şeyler düşün. Ortaya güzel bir çalışma çıkarırsan bizimle de paylaş. 😌