Günaydın❤❤ Meyve salatanda olmazsa olmaz hangi meyvelerdir? Benim için öncelik her zaman çilekten yana olacaktır. Çilek, kiraz, vişne, muz, kivi, böğürtlen, ananas, şeftali ile yapılmış meyve salatasına asla hayır diyemem😋😋 Bal soslumeyvesalatası yapılışı Meyveleri küp küp doğrayın 1/4 bardak bal 1 çorba kaşığı taze limon suyu
Yapılışı Meyveleri büyük bir karıştırma kabına ekleyin. Küçük bir karıştırma kabında bal, portakal suyu ve limon suyunu çırpın. Servis etmeden önce meyvelerin üzerine dökün.
PortakalveLimonluSoslu meyve salatası
4 yemek kaşığı sıvı bal 1 büyük limon suyu 1 orta boy portakal suyu
Yapılışı 1 limon ve 1 portakalı sıkın ve karıştırın üzerine balı ekleyin ve tamamen dağılana kadar karıştırın. Salatada elma var ise ve muzlar sonradan eklenerek karıstırıliyor.
2 adet orta boy kivi 1 adet büyük boy portakal 1 adet orta boy nar 1 yemek kaşığı limon suyu Sosu için: 1,2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya özü
Kabuğunu soyduğunuz kivileri iri parçalar halinde doğrayın bol suda yıkadıktan sonra dilimlere ayırdığınız portakalın kabuklarını soyun beyaz kısımlarını temizledikten sonra kivilerle uyumlu olacak şekilde doğrayın ortadan ikiye kestiğiniz narı bir kaşık yardımıyla ayıklayın beyaz kısımlarını tek tek temizleyin dilimlenmiş ve ayıklanmış meyveleri bir kasede kararmamaları için limon suyu ile harmanlayın salatanın sosu için taze sıkılmış portakal suyu, pudra şekeri ve vanilya özünü küçük bir kapta çırptıktan sonra meyveler ile karıştırın servis kaselerine paylaştırdığınız meyve salatasını arzuya göre file badem toz fındık gibi kuru yemişlerle süsledikten sonra bekletmeden servis edin.
2 adet orta boy kivi 1 adet büyük boy portakal 1 adet orta boy nar 1 yemek kaşığı limon suyu Sosu için: 1,2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya özüKabuğunu soyduğunuz kivileri iri parçalar halinde doğrayın bol suda yıkadıktan sonra dilimlere ayırdığınız portakalın kabuklarını soyun beyaz kısımlarını temizledikten sonra kivilerle uyumlu olacak şekilde doğrayın ortadan ikiye kestiğiniz narı bir kaşık yardımıyla ayıklayın beyaz kısımlarını tek tek temizleyin dilimlenmiş ve ayıklanmış meyveleri bir kasede kararmamaları için limon suyu ile harmanlayın salatanın sosu için taze sıkılmış portakal suyu, pudra şekeri ve vanilya özünü küçük bir kapta çırptıktan sonra meyveler ile karıştırın servis kaselerine paylaştırdığınız meyve salatasını arzuya göre file badem toz fındık gibi kuru yemişlerle süsledikten sonra bekletmeden servis edin.
Meyvelerin bir bütün oluşup renkleri , lezzetleriyle sunum tabağında görsel şölen sunmasına bayılıyorum.
Özellikle kırmızı meyvelerin çilek, ahududu, kiraz, böğürtlen, frambuaz ve sarı meyvelerin ananas, mango, neftali buluşması buna birde yaban mersini üzüm eklenirse harika bir meyve tabağı olur. Tarif için teşekkür ederiz.
- Meyve salatası yapmak için salata kabının yarısına jöle kıvamında dip sos hazırlanır. Bir sos tenceresinde; dip sos malzemelerinden akışkan bir sos hazırlandıktan sonra meyveler küp küp dilimlenir; bir kısmı dip sos içine, bir kısmı üzerine yerleştirilir ve akışkan sos, dip sos dışındaki meyvelerin üzerinde gezdirilir, salata kabı süslenebilir. Salata kabını süslemek için taze otlar ve baharatlar kullanılabilir; sos içinde de olabilir.
- Meyve salatamda "Olmazsa olmaz." dediğim bir meyve yok ama mevsim meyvesi kullanırım ve kırmızı meyveleri diğer meyvelerle karıştırmam yani ya yalnızca kırmızı meyve salatası yaparım ya da diğer meyvelerden salata. Karpuz, çilek vb. tatlı değil; karadut, nar vb. ekşi kırmızı meyveler kullanıyorum. Kırmızı meyve salatalarında meyve likörleri, meyve şarapları, meyve sirkeleri kullanırım. Diğer meyve salatalarındaysa; ananas, armut, ayva, şeftali, greyfurt, kavun kullanıyorum. Bu meyve salatalarının dip sosunda baz olarak avokado, fesleğen vb. kullanıyorum ve sos bazı olarak da; limon, limon suyu, limon sirkesi, portakal suyu, vodka kullanıyorum. Soslarda/Süslemek için melisa, defne, nane, tarçın, karanfil, karabiber vb. kullanıyorum. Kırmızı meyve salatasında; kuzu kulağı, asma yaprağı vb. otları daha sık kullanıyorum. Meyve salatalarında kendi hazırladığım bitki çaylarını da sos olarak sık kullanıyorum. Yoğurt, peynir, karamel sos, bal vb. malzemeleri meyve salatalarında kullanmıyorum.
Ben önce çilekleri biraz şekerde bekletip sonra soğuk sudan geçiriyorum kasenin en dibine bol bol koyuyorum ananasları küp küp doğruyorum limonsuyundan geçiriyorum çileklerin üstüne sonra kayısı, şeftali ne varsa hepsini doğruyorum küp küp kayısı ve şeftaliyi karıştırıyorum ananasların üstünede bunları koyuyorum arzu eden başka meyvede ekler tabii oohhh alevi eksik😄
Yaa bu soruya bayıldım ve şunu söyleme isterim ''ballı meyve salatasını'' çok severim. Ayrıca hasret kaldım da diyebilirim. :( Tercihim ise; 2 adet Kivi 2 adet Muz 1 adet Ananas 9-10 adet Çilek 1 adet Armut yeterli olacaktır.
Çilek , böğürtlen , ahududu , ananas , yaban Mersin’i ve muz üstüne istenirse benmari usulü eritilmiş beyaz ve sütlü çikolata al sana muhteşem meyve salatası🌈
mevsimlik meyvelere göre değişiyo yaparken. Mesela şu an çilek, muz, kivi ve şeftali. üzerine de bal dökerseniz gerçekten besleyici oluyo yani öğün olarak da yiyebilirsiniz :)