biraz efkarlanın. Kaliteli yumurta ararken denk geldim youtube da. Eski aşklarım aklıma geldi
Hangi marka yumurta yiyorsunuz ve hangisini önerirsiniz?

biraz efkarlanın. Kaliteli yumurta ararken denk geldim youtube da. Eski aşklarım aklıma geldi
Eskiden Keskinoğlu yumurtasını yerdim ama artık yok. Tavuk yumurtasından bahsediyorum. En iyi ve kaliteli yumurta markaları hangileri?
Marka değil de yumurtların kodu çok önemli.0 numara ya da maksimum 1 numara yumurta yemek lazım. Diğer kodlara sahip olan yumurtalar tamamen hayvana günah ya, zorla yumurtlatılan mutsuz tavuklara ait, almayın aldırtmayın
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtanın kalitelisine ulaşmak başlı başına bir mesele. Hele günümüzde çokça marka ve çeşit arasında seçim yapmak zor. Ben sana en iyi yumurta markası listesi yapayım, sen karar ver. :)
En kaliteli yumurta markası listemizin ilk sırasında Lezzetor yumurta yer alıyor. Lezzetor bu işi ciddiye alan markalardan aynı zamanda. Birçok belge ve analiz raporunu müşterileriyle paylaşıyor. İnternet sitesinden bu belgelere ulaşmak mümkün. Aynı zamanda online olarak sipariş de verebiliyorsun.
Sepetibostan eskiden köy yumurtası satıyordu ancak şu anda organik gıdalar içerisinde yumurta satışı maalesef yok. Sebzesinden reçeline, peynirinden bakliyatına birçok ürün için internet sitesinden sipariş verebiliyorsun.
Güvenerek alışveriş yaptığımız Carrefour'un organik yumurta satışı da mevcut. 6'lı ve 10'lu olarak satışa sunulan organik yumurta, organik belgeli yemlerle beslenen tavuklardan elde ediliyor.
Ecovital da en iyi yumurta markaları arasında yer alıyordu ancak bu marka da üretimine son vermiş. Şu an piyasada Ecovital organik yumurta bulmak mümkün değil.
Burdur, Bucak'tan sofralarımıza ulaşan Gündoğdu yumurta, klasik gezen tavuk üretimi yapmakta. GDO içermeyen yemlerle beslenen tavuklara herhangi bir ilaç vs de verilmiyor.
Doyuran yumurta da doğal, organik yumurta üreticileri arasında yer alıyordu. Hatta birçok e-ticaret sitesinde de bulmak mümkündü ancak şu anda bu markanın ürünlerine de ulaşılamıyor.
Mutlu Sebzeler markası birçok kalemde organik ve doğal ürünü müşterilerine sunuyor. 15'li ve 30'lu olarak satışa sunulan doğal köy yumurtaları klasik şekilde, gezen tavuklardan elde ediliyor.
Organik yumurta markası da hiçbir şekilde kimyasal yem kullanılmadan tavukları besliyor. Tavukların bulunduğu alanlarda da kimyasal ve yapay olan unsurlar olmadığından doğal yumurta elde ediliyor.
CP yumurta, yumurta markaları arasında başı çekenlerden. Klasik kafes yumurtaları dışında gezen tavuk, organik, d vitaminli yumurta çeşitleriyle de üretim yapıyor. Yumurtalarının taze ve güvenilir olduğunu söyleyebilirim.
1963 yılından beri yumurta üretimi yapan Keskinoğlu yumurta, bana göre en iyi yumurta markası. Klasik yumurtalar dışında; gezen tavuk, çift sarılı, omega 3'lü yumurta satışları da var. Ayrıca pastörize şekilde yumurta satışları da var.
Yumurta kodları yumurtanın nasıl üretildiği hakkında bize bilgi veriyor.
En iyi ve kaliteli yumurta markalarını sıraladım. Afiyet olsun. :)
Evet arkadaşlar şimdi size yumurta alırken dikkat etmeniz gereken en önemli ipucunu vereceğim ve bundan sonra satın alma davranışınız değişiklik gösterecek.
Şöyle ki yumurtaların üzerine dikkatli baktığınız zaman TR den önce ve sonra bazı rakamlar vardır. Bizim için burada önemli olan TR kısmından öncesi.
O bölümde yer alan sayılar 3,2,1 ya da 0'dır. 3'ten geriye doğru kalite artar yani 0 en kaliteli olandır.
Bu da size bir kıyağım olsun ve markaya değil kalitesine bakın.
Cevap
15Cevap
Marka olarak ayrım yapmiyorum sonuçta yumurta yumurtadir yani hepsi doğal..
Gezen tavuk veya köy tavuğu yumurtalarinin iyi olduğu söyleniyor da günümüzde hangi yumurtanın köy veya gezen tavuk yumurtası olduğunu anlamak çok zor..
19 günlük soru. :D
Herhangi bir marka yumurta tüketmiyorum. Kendi yetiştirdiğimiz tavuk yumurtaları bize geliyor tüketiyoruz.
Bunun haricinde çevremde çoğu insan bim veya a101 yumurtalarını tercih ediyor.
Yumurtacimiz var cift sarili veya xl yumurta aliyoruz...
Zaten o kadar nadiren yumurta yiyorum ki onu da babam ne alıyorsa artık hiç fikrim yok😅
Biz köy yumurtası alıyoruz. Marka yok 😄
Köy yumurtası alıyorum uyanıklar onunda hilesini yapıyor bimden aldıkları yumurtaları köy yumurtası diye samana koyup satıyorlar bildiğim bikaç yer var o insanlardan siparişle alıyorum
Buradaki bir yumurta üreticisinden aliyor babam, organik ve gezen tavuk olması açısından da iyi oluyor.
Marketten almıyorum, arkada müstakil evinde tavuk besleyen bir ana var ondan alıyorum yumurtaları.
Bizim tavuklar yunurtluyor ama ben aevmiyorum
Tercih meselesi elbette, ben uzun süredir almıyorum marketten.
Marka değil fiyat seçiyoruz ve boyutuna dikkat ederim biraz. Malum aldı başını gitti son günlerde yumurta fiyatları...🙄
Köydeyim markası falan yok tavuktan çıkar çıkmaz yiyom
Bende köydeyim hatta tavuklarımız var ama ben yiyemiyorum tadını oldum olası sevmem
Kınalı kızlar yumurtasini tüketiyoruz. hergun aynı tazelikte veriyorlar yumurta☺️
sarı köy yumurtası. kız arkadaşımla ev alışverişi yaparken mutlaka ondan alıyoruz. o da alıştı benim gibi ve nereye gitse köy yumurtası dışında başka yumurta yiyemiyor. biraz diğer yumurtalara göre fiyatı tuzlu ama olsun. her market alışverişimizde vakıfbank busines kartımız bize 250 tl world puan kazandırdığı için o kadar da sorun olmuyor :)
Markasına hiç dikkat etmiyorum annem alıyor dolaba koyuyor oradan alıyorum ama en güzeli doğal köy yumurtası.
Hepsi aynı. Organikleri kesinlikle alma. Bence hepsi yalan dolan.
Köy yumurtası alıyorum peynircilerden genelde.
Yumurta işte Suç ve Ceza karakteri hepsi tavuktan çıkıyor
Köy yumurtası alıyoruz.
Bizden de alın tanesi 3 lira :D
keskinoglu vardi sanki A101de
Ben bulamadım
Bimde de bılıbılı 😁😀
yollayalim abimize 15koli yumurtaaa🤣kas yapsın😴
Köyde yaşıyorum ve 40 a yakın tavuk var. Yumurta var zaten ama ben köy yumurtası yiyemiyorum.
evet cok kokuyor
Bizimkiler kokmuyor
hayir ici koyu sari oluyor ya o bana kokuyor onu kastettim.. beyaz yumurta seviyorum sari yumurta agir geliyo bana da😕
Gezen tavuk diye bir marka var. 10 lu ya da 20 li satılıyor. Çift sarılı. Bu aralar ondan tüketiyoruz
kendi bahçemdeki tavuk yumurtalarından besleniyorum ama YUMURTOOM die bir marka var sizin orda varsa tavsiye ederm.
En İyi Cevap