Üzerinde fındık, fıstık, cevizle mi? Sade mı?

Selam abla,
Bizim Trabzon'da fırında yaparlar ama ben direk tencereden sade seviyorum abla.
Köyde yayla'da annem bir sütlaç yapmıştı hayatımda yediğim en güzel sütlaç odur yani daha iyisini hiçbi yerde yemedim.
Üzerine fındık falan sevmiyorum bence sade olur abla, fırında olmaz direk tencereden olur bence.
Kek'den sonra en sevdiğim tatlıdır. ☺
Of of bu görsel benim karnımı acıktırmaya başladı neyse...
Benim için sütlaç her daim bir numaradır ve ister tencerede olsun ister fırında olsun farketmez ikisinide severek yerim. Ama en çok annemin yaptığı fırın sütlaça bayılırım sade olucak gönlümü fet edicek. 😋😋
Sütlacın her türlüsünü seviyorum. Özellikle annem yapmis ise bir başka oluyor. Birde sütlacı trabzonda hamsi köyde yemelisiniz 😋😋😋
O zaman beni şu an iyi anlıyorsun 😋😋
Fırınlanmış bizim oranın fırın sütlaçı meşhurdur övünmek gibi olmasın ama şahane yaparım 💁😁
Trabzon 😊
İnşallah bir gün yine gidip yersiniz 🤗
Teşekkür ederim.
Cevap
59Cevap
Pek sevmiyorum ama illa yiyeceksem az pirinçli ve fırında olmalı.
Fırınlanmış sütlaç, görüntüsü itibariyle insana daha cezbedici geliyor. Üzerinde biraz fındık olursa çok güzel oluyor diye düşünüyorum. Fındıklar parçalanmış veya ufalanmış olarak değil de bir bütün halinde üzerine konulursa, daha çok seviyorum. Zevk meselesi tabii, benim bu şekilde hoşuma gidiyor.
Çocukken annem muhallebi yapardı onun tencere dibini sıyırmaya bayılırdım. Ev sütlacı yapar genelde hani şu sütlü pilav gibi olan versiyonundan. Ama fırın sütlaçla tanıştığım gün damak zevkimin o olduğunu anladım. Ben sütlacın her halini seviyorum; fırında olanı birkaç tık fazla sadece. Üzerine kavrulmuş fındık kırığı ve mümkünse dondurma tercih ederim. Sütlü tatlıların (kazandibi, fırın sütlaç, profiterol, tavuk göğüsü, muhallebi gibi) dondurmayla olan adaptasyonuna aşığım resmen.
Fırında fındıklı. Trabzonda okuyorum neredeyse her gun hamsikoy. sutlacini yerim
Evet , malesef :( yerim :)
Bu görseldeki gibi severim ama üstünde ki siyahlık çok şeffaf olmak şartıyla yani yanmak üzereyken durdurup önüme getirecekler. Fındık fıstık o kadar mühim değil. Sütlaç çok severim.
Fırında sütlaç her zaman favorimdir. Ünlü tatlıcı Tahsin Sütçüoğlu da der ki: "Sütlaca vanilya konmaz."
Fırında yapılan her şey nedense daha güzel oluyor.
Ama sütlacı her haliyle severim özellikle tarçınlı olarak
Aynı gorseldeki gibi fırınlanmış ve fındıklı severim. Tencereden direk yiyemem sanki inek sütü kokuyor o zaman ben doğal inek sütü içemiyorum.
Fırınlanmış, üzerindeki o yanığı tadıcam. Ayrıca çok cıvık ve sulu sevmem, katı kıvamda olması tercihim.
canımı çektirdin borçlusun. öbür dünyaya kalasın borcun
dedim bile. ramazan günü borcu çok kötü senin için.
Fırınlanmış sütlacin tadı bir başka oluyor ama ben genelde tencereden alındığı gibi buzdolabına atıyorum sonra birazda şeker atıp yiyorum
Tatli olsun da cok farketmez yine de bir tercih yapacak olsam firinlanmis üstü hafif yanmış tercih ederdim
Fırınlanmış. Üzeri hafif yanık ve full fındık kaplı :D
Fırın sütlaç tabiki. Ustune bolca fındık çok lezzetli olur 😋
Sırf su cemalcan sayesinde bir hypelandı sütlaç asdfg
Fırınlanmıs üzeri yanık olsa daha cok hosuma gider 😎
Fırınlanmış fındıklı sütlaç ennn sevdiğimmmm. 😍😍😍Canım çekti be ☺️
Çok fazla aramam yani olmasa da olur bir tatlı benim için.
Ya fark etmiyor aslında hepsinin tadı ayrı güzel ama sade en güzeli benim için
Sütlacı fırında severim ve biraz diri olacak. Yalnız pirinci fazla olmayacak.
Tencereden alındığı gibi üzerine kavrulmuş badem ve fıstık ile :)
Hafif yanık olacak. Koyu olacak. Üstünde fındık, ceviz ya da tarçın.
Selam,
Siz sütlacı yapın da nasıl olduğunun önemi yok 😍😋
(Ama fırınlanmış olsun daha çok hoşuma gidiyor bilginize 😎❤️)
Hiç fırında yemedim güzelce pirinç kaynatılır iyice lapa olur kaynamış suya konur şeker katılır karıştırılır tabaklara dökülür al sana sütlaç 😋
Kaynamış süte
Fırınlanmış, üzerine ise badem ve diğer çerezler. Ramazanda iftardan sonra süper gider şimdi.
Hiç fark etmez sütlaç olsunda. Fındık, fıstık, ceviz tercihimdir.
Firinda tam pismis ve kitir findikli daha iyi oldugunu dusunuyorum
Tencerede yapılanı seviyorum, soğuk olacak, üzerine tarçın olacak, ceviz, fındık ta olabilir. Tencerede yapılan sütlaç daha koyu oluyor.
Fırında ve üzeri antep fıstıklı seviyorum.
Sütlaç sevmem. Pirinçler ağzıma geliyor pötür pötür 🤢
yavv zaten oruçluyuz sende yapma acımm ac 😃 😃
Tam olarak fotoğrafta göründüğü gibi birazda yanmış olacak bak canım çekti şimdi 😄
fırında cok yanmis ve biraz daha muhallebimsi
Fırınlanmış ve tarçınlı
Sade, bol pirinçli ve tencerede.
Tencereden daha çok hoşuma gidiyor
Fırında sütlaç daha güzel
Sütlacı her türlü severim <3
Tencerede sade seviyorum fırında kuru oluyor sanki
Fırın sütlaça bayılırım
Her türlüsünü yerim benim aşkım sütlaç
Fırın hâli bir başka...
Sutlac pek sevmem yersem firin yerim tarcinla
Fırınlanmiź ve fındıklı yeni yapmıştım 😋
Fırınlanmış ve fındıklı güzel oluyor
her türlüsünü severim
Fırınlanmış ve üzerine fındık dökünce seviyorum.
Hic farketmez nasil oldugu her sekilde severim
Sütlacı sevmiyorum 😂😂😂
Ep beraber, enik encek, yersek severim🙂
Her türlüsünü severim
Genel olarak tatlı sevmm🤷♀️
Fırınlanmış bol tarçınlı
Ben sütlacı bol prinçli ve koyu severim
normal sütlaç, bol tarçınlı favorimdir.
fırında sütlaç severim buz gibi olacak
fırınlanmış üstünde tarçın ve fındıkla 😛
fındık ile ya da sade😉
Her haliyle farketmez.