Sevmediğiniz yemek var mi, mecbur kalsanız yer mısınız? Sevmedigim yemek çok var. Ben et ve tavuk yemiyorum. Birde soslu makarnaları yiyemiyorum. Çocukluğumdan gelen önyargılarım var. Mecbur kalsam bile aç kalmayı tercih ederim. Hiç bir şekilde et, tavuk ve soslu makarna yiyemem... Kişilere sevmediği yemeği yedirmek amaçlı yapılan baskılara da tahammülüm yok.. Makarnam sadece tonbalikli veya pudra şekerli olabilir😋😋
Kelle paça, işkembe gibi yemekleri kokusundan ötürü sevmiyor ve yemiyorum. Her türlü deniz ürünü yemeğini yaşadığım bir travmadan sonra hayatımdan çıkardım. Ispanaktan zehirlendigim için artık yemiyorum. Aynı şekilde brokoli, mantar, kereviz, pancar gibi sebzeleri de tüketmiyorum.
Ben kendimi bildim bileli kabak yemeyi pek sevmezdim. Meğer kabağı sevmeme sebebim, sunum şekliymiş. Kabağı normal yemek olarak değil de hafif kızartıp, ince ince uzun şekilde doğrayıp yoğurt ile karıştırmak gerekiyormuş. İşte bu sunum şekliyle kabak yemeyi de sevmeye başladım. Benim gibi farklı yemeklere karşı uzak duran varsa, farklı tarifler denemenizi tavsiye ederim. Kesinlikle çok büyük şekilde katkısı olduğunu düşünüyorum.
Benim sevmediğim yemek Pırasa. Nedeni küçükken yemiyordum, şu an da da yapılmıyor sevilmediği için tek ben sevmiyor değilim yani ev halki sevmiyor :) Bamyayı çok sevmezdim ama şu an çok seviyorum. İnsan büyüdükçe olgunlaştıkça damak zevki değişiyor. Ben yemek dışında sebze olarka domates yemem çocukluğumdan beri. Midem bulanıyor yiyince kabul etmiyor mide.
- İnançlarıma ters düşecek, sağlığım için zararlı olduğunu düşündüğüm yemekleri şırdan, mumbar vb. görüntüsünden hoşlanmadığım, tadını bilmediğim yemekleri ve tadını, kokusunu sevmediğim haşlanmış yumurtayı, ıspanak yemeğini sevmiyorum.
- Ne kadar mecbur kaldığımla orantılı olarak sevmesem de çoğu yemeği yerim, sanırım.
Midye, ıstakoz, yengeç ve benzeri denizden çıkan hiç bir şeyi yemem. Uskumru hariç hiç bir balığı yemem. Tereyağ, doğal inek sütü , doğal olan peynirlerin hiç birini yemem. İşkembe , kelle paça, kokoreç yemem. Meyve yemem. Kuş başı et yemem. Yemeklerden seçer atarım. Soğan yemem soğanları da yemeklerden ve salatadan secer atarım. Kahvaltılık nerdeyse hiç bir şeyi yemem.
Şımarık çocukluk geçirmiş kişiler yemek seçer. Ben üveyanne ile büyüdüm. Önümüze ne konduysa onu yedik öyle lüksümüz olmadı. O yüzden şimdi de yemek seçmem. Yiyemem dediğim yemek yok
Mantar kesinlikle sevmiyorum, ağzımda tadı böyle kayış gibi geliyo bide tadını pek beğenmiyorum mantarlı yemek yapıldıysa reddetmem mantarını ayiririm hatta yeri gelirse kendimde sırf evdekiler seviyor diye mantarlı yaparım ama kendim mantarı yemem
her yemeği yiyorum sevmediğim şeylerse farklı ülkelere ait yemekler baharatları farklı gelen yemekler hoşuma gitmez haşlanmış yumurtanın sarısını sevmem peynir helvasını sevmem birde yemeğe tatlı yemişler eklenmesini sevmem yemeği tuzlu severim...
işte ölmenek için tavuğu yemek zorunda kalırsın böylece ete alışırsın ya da adadaki otlatla hindistan cevizleriyle beslenirsin balık yersen balık ta tutabilirsin
Bir çok eti yenen hayvanın etini yiyebilirim ve cokta severim (domuz hariç elbette) yeni lezzetler, mutfaklar denerim sürekli Meksika mutfağına bayılırım acılar , soslar, tacolar ama sebzeye karşı bir soğukluğum var en çokta pırasa ve kabak asla yiyemem diğerlerini az çok yerim.
Bamya yemeğini yemiyorum. Yiyebilirim ama tadı ekşi gibi olduğu için yemiyorum ve iştahımı kaçırıyor. Allah affetsin. Nimet ama işte. Yiyesim gelmiyor.
sakatatın hiçbir türlüsünü yemem. midem almıyor. onun dışında bamyanın tadını pek sevmiyorum. kuru fasulyeden ve türlüden hiç hoşlanmam. aklıma gelenler bunlar..
Kereviz sevmiyorum kokusuna bile katlanamiyorum, annennaem küçükken zorla yediriyodu kerevizin başı mı ne var onlar patates diye kandiriyodu beni bir yiyodum kusacak gibi oluyodum
Et tarzı yemekleri sevmiyorum balık ve tavuğun beyaz kısmı hariç. Genelde sebze yemeklerini çok severim. Karnabahar, semizotu, kereviz, ıspanak vs aklıma gelmeyen bir kaç sebze daha var muhtemelen 😅
Patlıcanı sevmiyorum seven de muhtemelen sigara seven insanlardır🙂 Bamyayı sevmiyorum en kötü sebze olabilir o ne öyle dışı tüylü içi sümüklü neden yiyor insanlar anlamış değilim. Ha birde içinde biber olan her şeyden nefret ediyorum
pilavin hiçbir türünü sevmiyorum allah affetsin. Yari vejeteryanın inek ve koyun keçi etlerinin kokularina bile tahammül edemiyorum. Görsem o masadan kalkarım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevmediğim yemek yok hepsini çok seviyorum. Sadece bal ve pekmez var. Midemi bulandırıyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Pırasa ne olduğu belirsiz, ıspanak tadı tuzu yok ve yeşil fasulye boş yemekten farksız.