Marketten yulaf aldım kahvaltıda sütle yemek için. Ama tadını hiç beğenmedim. Bunu değerlendirmek için ne yapabilirim. Bildiğiniz güzel tarifler varsa yazabilirsiniz.
Teşekkürler 😊
Teşekkürler 😊
Tatlı tarifi vereyim. Hindistan cevizi yağıyla kavur. Başka yağ ile tadı olmuyor. Kokusunun güzelliği hindistan cevizinden geliyor. Içine badem, ceviz de koyabilirsin kavururken. Sonra üstüne tahin pekmez 😍😍 Bayılıyorum cidden, tatlı krizine bire bir 😄
Rica ederim 🙏
Sütle yulaf gerçekten hemen herkesin denediği ve pişman olduğu bir şey malesef 😂
basit tarifler vereyim yoğurtla yersen tadını kesinlikle yadırgamazsın yulfın
sütle yemek istersen 1 bardak yulafı 1 barsak sütle ocağa ver lapa haline gelince Ocak’tan alıp içine 1/2 ya da 1 muz koyup tamamen mızı içine yedirceksin. Üstüne meyve koyabilirsin
vwrdiğşm yulafa Papa’sını yapıp evde muz yoksa Hindistan cevizi bir tatlı kaşığı bal ve birkaç kuruyemişle tatlandırabilirsin
aynı şekilde çok kolay kurabiye kek tarifleri de var ama bu bahsettiklerim tek aşamada saha kolay şeyker kolay gelsin 🙃
Rica ederim 🙃
Yulaf aslında sütle yenmiyor. Haşlayarak yenilir. Kendim şöyle yapıyorum:
Küçük bir tencere veya tavaya 5-6 yemek kaşığı süt dökün (ben laktozsuz süt kullanıyorum ama normal sütte olur.)
Sonra bir bardak yulaf ezmesini ekleyin ve karıştırın. Sütü çekmesi gerekiyor.
Son 1 dakikasında tarçın ekleyin. Zaten 3 ila 5 dakikada pişiyor. (Yulafın pek tadı olmadığı için ve tarçını da sevdiğim için ben bol bol koyuyorum.)
Daha sonra bir kaseye koyun ve yulaf ezmeniz hazır.
Ben çilek, muz ve badem de ekliyorum. İsteğinize göre sizde koyabilirsiniz.
Rica ederim 😊
Muz al. Kakao. Bir de çikolata. Yulafı süt ile pişir. Kakao ve çikolata at. İyice pişsin. Sonra da hafif süt dök üzerine. En son da muz, çilek gibi şeylerle süsle
Cevap
4Cevap
Muzlu milkshake yap bal dök yuksfi koy ye baya tatlı olur
Yulaf öyle sade yenmez ki
İçine meyve koymalısın, çeşit çeşit tarifi var
Yulafı ilk müsliye çevirip tüketirsen seversin bence
Pişirmeyi deneyebilirsiniz muz ve bal ile birlikte. YouTube'da da birçok tarif var
Ben geçen sene almıştım yicem diye hala duruyor yiyemedim ksksjskaksksn
Yulaflı yumurta yapılabilir bence güzel oluyor. Tatli da yapiyorlar.
Icine meyve ekleyip az guzel hale getirebilirsin
Yoğurtda katabilirsin
ben yoğurt ile yiyorum muhteşem bence tadı
İçine çilek ya da muz doğra
Baklava
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?