Güne kahve ile başlayınca cici cici kahvaltımı yapınca güzel bir sabaha başladım. Çünküüü söz verdim kilo alcam diye amaaaa sağlıksız şeyler yiyerek değil sağlıklı mamalar yiyerek tabiki herzamanki gibi😬 Abur cubur fast food falan onları yiyerek herkes kilo alır, ama neden kalbimi yorayım, karaciğerimde ilerde yağlanma ya da şeker hastası olayım ki.. Sağlıklı besinlerle de kilo alınır. Ama konu şu evet ben yıllardır sağlıklı şeylerle besleniyorum, un, tuz, şeker kullanmıyorum fast food tüketmiyorum asitli içecek içmiyorum, yağlı, kızartma tarzı şeyler, hamur işi yemiyorum, beyaz ekmek tüketmiyorum, ızgara, buğulama, haşlanmış sebzemi tüketirim ki tadınıda severim, ama inkar etmicem tabi nerde sağlıksız yiyecek var tatları güzel. Şeker mesela en tatlı bağımlılık, beyin adeta bir süre sonra şekere bağımlı hale geliyor ve vücut istiyor, çikolata, pizza hamburger çok mu sağlıklı hayır, ama alışınca nedense insanlar vazgeçemiyor. Siz haşlanmış brokoliyi mi ayıla bayıla yiyorsunuz, hamburgeri mi.. kimse kolay kolay brokoliyi aşk yaşar gibi yemez. Ben yiyorum orası ayrı tabi; ama tadı güzel olan şeyler neden hep sağlıksız olur bak onu çözemedim işte😬
Damak zevkimize bağlı olduğunu düşünüyorum hem de koruyucu ve GDO’lu maddeler kısacası katkı maddelerinin yediğimiz şeylerde bulunduğu için diye düşünüyorum. Genelde tadı güzel olan yiyecekler zararlıdır çünkü bu yiyeceklerin tadını güzel yapan kullanılan bol miktarda yağ, çin tuzu veya firmaların kullandığı katkı maddeleridir. Aynı zamanda tabiki yasaklanan ya da zararlı olan şeylerin çekiciliği de insanları etkilemektedir. "Yasaklar insanı çeker" söyleminin içerisinden irdelersek; hem mental hem de psikolojik bağlamda zararlı olana meyilliyiz. Merak uyandırıcıdır, daima istek hali yaratır. Beyin şartlıyor kendini, aklınıza bir kere girsin yeter ki gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Ben her şeyin tadına bakıyorum ölçüsünde tabi İrade burda devreye girmeli, aşırı tüketim yapılırsa her şeyin vücuda zararı var Her şeyden ama azar , azar yemekte fayda var diye düşünüyorum. Yok pizza yemem, et yemem tuz tüketmiyorum aaa şekeri unuttum hepsinin vücuda kattığı bir fayda var ama dediğim gibi fazlası zarar
Senin kahveye olan aşkını biliyorum. Mesela benim de asitli içeceklere karşı aşırı bir zaafım var hatta akşam yemeği yemiyorum içeceğim olmadan. Ömer Hayyam 'ın " insan celladına aşık olur " sözü yiyecek ~ içecek içinde geçerlidir belkide haha :) ne dersin
Yasaklar insanlari ceker. Damak tadimiz bu yönde geliştiği için zararli olsn ne varsa severiz. Tadı güzel olan şeylerin çoğunda bulunan yağ, katkı maddeleri damak zevkimize uyduğu için cazip geliyor.