Tadı güzel olan şeyler neden hep zararlıdır?

Güne kahve ile başlayınca cici cici kahvaltımı yapınca güzel bir sabaha başladım. Çünküüü söz verdim kilo alcam diye amaaaa sağlıksız şeyler yiyerek değil sağlıklı mamalar yiyerek tabiki herzamanki gibi😬 Abur cubur fast food falan onları yiyerek herkes kilo alır, ama neden kalbimi yorayım, karaciğerimde ilerde yağlanma ya da şeker hastası olayım ki.. Sağlıklı besinlerle de kilo alınır. Ama konu şu evet ben yıllardır sağlıklı şeylerle besleniyorum, un, tuz, şeker kullanmıyorum fast food tüketmiyorum asitli içecek içmiyorum, yağlı, kızartma tarzı şeyler, hamur işi yemiyorum, beyaz ekmek tüketmiyorum, ızgara, buğulama, haşlanmış sebzemi tüketirim ki tadınıda severim, ama inkar etmicem tabi nerde sağlıksız yiyecek var tatları güzel. Şeker mesela en tatlı bağımlılık, beyin adeta bir süre sonra şekere bağımlı hale geliyor ve vücut istiyor, çikolata, pizza hamburger çok mu sağlıklı hayır, ama alışınca nedense insanlar vazgeçemiyor. Siz haşlanmış brokoliyi mi ayıla bayıla yiyorsunuz, hamburgeri mi.. kimse kolay kolay brokoliyi aşk yaşar gibi yemez. Ben yiyorum orası ayrı tabi; ama tadı güzel olan şeyler neden hep sağlıksız olur bak onu çözemedim işte😬