Görüş için teşekkürler 😘😘😘😘
Mantar sapı yenir mi?
Görüş için teşekkürler 😘😘😘😘
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Mantar insanların beden sağlığı için oldukça önemli besinlerden birisidir ancak birçok mantar çeşidi vardır ve bunların çoğu zehirlidir insanların yiyebileceği, zehirli olmayan tek mantar türü "kültür mantarı" dır mantarların çeşitlilik açısından da oldukça zengin olması yönü ile tüketimi çok daha rahat olmaktadır bu nedenle mutfaklarda en çok tercih edilen mantar türü kültür mantarıdır mantarların gerek şapka kısımları gerekse de sap kısımları tüketilebilmektedir ancak mantar sapları kısa zamanda sarardığı ve bozulduğu için sapları mümkün olduğunca bozulmadan tüketmek gerekir
Mantarlar mutfaklarda yemek olarak en çok "mantar sote" olarak tüketilir bunun yanında çorbalarda, güveç ve et yemeklerinde kolaylıkla kullanılmaktadır 😊re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (0, 0, 0), bold, justifyLeft, p
Mantar içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller nedeniyle mutfakta sıkça tercih edilmelidir. Halk arasında şapkası yenir sapı yenmez diye bir söylenti olsa da mantar sapları bir çok yemekte kullanılabilir.
Çorbalar, et, tavuk, balık yemeklerinin yanında soğuk sıcak başlangıçlar da kullanılabilir.
Cevap
10Cevap
Tabiki yenir. Bir sonraki yemekte ziyan etmeyin lütfen. 😁
İnşallah 😆
Evet mantarlarin saplari yenir. Mantarin disini soyduktan sonra hepsi yenir.
Umarım şakadır bu, mantarın sapları yenir tabii ki😂😂😂
Ben attım gitti çöpe☺️Acıtırsa ya yemegimi
mantar sapı suyunun tutulduğu yerdir. Yemeklerde kullanmaz isen mantarın lezzetini kaybedersin.
Mantar <3 yiyen var biraz kesip o şekilde de yiyebilirsin
evet yenir tabi. en alt kısmındaki siyaylaşmış yeri çok ince kesip at. bacağını da koy kendi suyuyla pişir
Onu almıyor Ya siyahlaşmış yerini
Almıyorum *
eyvah gitti asıl lezzetli kısımları :) baştan sorsaydın benim tarifimle yapardın ya :)
Bidakine dikkat edeceğim teşekkürler😊
Sapı ile satiliyorsa sapı ile yenir
Karpuzda kabuğuyla satılıyor ne alaka sjdjdvs
Yemeğimi acıtmasın diye attım neyse artık😇
Ben direk mantar yiyemiyorum 😂
Direkt* yemiyorum zaten:))
Evet yenir ben mantar sote yaparken saplarınıda doğruyorum tadı aynı ziyan etmenize gerek yok👍
Yenir yalnız kararmasini istemiyorsan yıka hazırla
Zaten yıkamadan bir şey yapmam
Yenir atma ya yazık
Attım valla
Yenir tabi bir farki yok üst kisminda
Hayır atma tabikide yeniyor.
Yenir
Biz yiyoruz. 😂
Yenir
Yemem ben.
Yeme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?