Ben alacağım kiloları alayım da; iş diyete gelirse kendime süt reçel soslu ya da bal kabak soslu cheesecake’e gömülmüş bir şekilde ödüllendirmek isterim. ya da dondurma eşliğinde sufle; vazgeçtim kaymak eşliğinde künefe 😫Iıı hepsi olsa da olur😬 Gerçi yine yiyorum da bir iki ısırık alıp bırakıyorum mide minnak benim fazlasını yiyemiyorum. Önce alayım kilo sonra yumulurum iştahım açılırsa🙏Ama hani diyet yaptığınız var sayarsak o kadar emek verilmiş fazla kilolar gitmiş sağlıklı vücut kilosuna ulaşılmış eee tatlı ile ödüllenmesin mi bence ödüllensin😬 Hangi tatlı ile diyet sonrası kendinizi ödüllendirmek istersiniz?
Diyetten sonra yenen hangi tatlı size ödül gibi gelir?
Sufle yemeyi çok severdim diyet yaptığım zamanlar ödül olarak verirdi diyetisyen... onu yiyince tatlı ihtiyacım karşılanmış gibi eşsiz bir hisse kapılırdım... ama şimdi bir sufleyi bile yiyemiyorum... 🤔
Hayatımın son iki yılı hariç kilo problemleri olan biriydim ben. Buna rağmen diyet yapmadım, sadece beslenme düzenimi değiştirip (stabil hale getirmek, öğün atlamamak, besin gruplarını gerektiği kadar ve mütemadiyen bütünlük içerisinde tüketmek gibi) ve yanına fitness antrenmanlarını ekledim. Asla "small beden" giydiğimi hatırlamıyorum bütün kıyafet dolabımı değiştirdim. Diyet biraz kendini kısıtlamak gibi ben kendimi asla sınırlandırmadım. Gerektiği ölçüde yedim, insanlar ölümcül diyetler yapıyorlar vücudu fazlasıyla yıpratıyor. Spor aşırı önemli; şeker tüketimi kilonun başlıca problemleri arasında. Şeker tüketimi de günlük kalori ihtiyacının %10’unun ötesine geçmemeli. Enerji dengesi doğru şekilde kuruluyorsa, şeker tek başına kilo arttırmaz. Şekerin beslenme alışkanlığı kötü insanlar tarafından tüketiliyor olması, şekerin fazla kalori tüketimini beraberinde getirmesi ve şeker tüketen insanların hareketsiz olması durumu insanların algısında büyük rol oynamaktadır. Diyeti başlayıp iradesine yenik düşen çok insan tanıyorum, o yüzden diyet yerine canımızın istediğini kontrollü şekilde yemeliyiz.
Galaktoboureko
Bougatsa
Melomakarona
Diples
Tel kadayıf
Fırın sütlaç
benim favori tatlılarımdır. Bunlardan herhangi birini tüketmek başlı başına ödüldür, diyete gerek kalmaksızın hem de.