Evde kaldığımız bu günlerde dışarı çıkmak yerine sevdiğimiz ve lezzetine doyamadığımız en pratik ve lezzetli yemek sizce ne olmalı? Benim son zamanlarım çoğunlukla mutfakta geçtiği için hem kendimi hemde midemi mutlu etmek adına en pratik yemeğin açma olacağına karar kıldım.
Karantina günlerinde yapılacak en pratik yemek ne olmalı?
Aslında yemek yapmayı sevene her yemek pratik gibi gelir. Tabi öyle baklavalar açmak, zahmetli hamur işleri falan değil de, genelde ben düzenimi bozmadan devam ediyorum. Karantina da olsa bana pratik gelen zeytinyağlı yemekler oluyor. Barbunya yeşil fasulye gibi. Güzel bir tavuk ızgara zeytinyağı ile ve baharatlarla marine edilmiş yanına al dante usulü pişmiş bir spagetti olabilir. Fırında patates köfte ve biber kombinasyonu olabilir. Güzel bir yeşil mercimek yemeği yanında yoğurt olabilir. Çok fazla yiyen biri değilim, bazen akşam yemeklerinde ton balıklı salata ya da sandviç yapıp yerim. Açma yapmadım genelde kruvasan tercih ederim. Oda pratik. Ama onu kahvaltıda kendimi ödüllendirmek istersem yaparım.
Bu akşam yine çocukların isteği ile köfte ızgara yaptim hamburger ekmeği tursu domates marul ile evde hamburger yaptim onlara patates kızarttım yanında bayıldılar 😋😎. Akşamda poğaça ve kek yaptım.