Kim Kardashian, dün akşam Instagram hesabından lahmacunu Ermeni pizzası olarak tanıtınca ağır eleştirilerin hedefinde oldu. Bu yabancıların her yemeğimizi sahiplenme çabası nedir? Lahmacun nereye aittir? Sözde Ermeni pizzası olan lahmacunu bir oturuşta yeme rekorunuz kaç?
Lahmacuna Ermeni pizzası diyen Kim Kardashian ne saçmalıyor? Lahmacun nereye aittir?
O Kim Kardashian mıdır nedir onu tükürükle boğarlar burda çok konuşup çok caz yapmasin otursun bir taraflarını yırtdın yinede lahmacun bizim bitti 😎 Eskiden 3 lahmacun yiyebiliyordum fakat simdi bir tane ancak yiyebiliyirum. Fakat oğlum rahat 10 tane gömer belkide daha fazla😂😂 simdi sordum ona ve 15 tane yerim dedi ben şok😨
Uzmanlık alanım değil ama dahil olmak istedim. Öyle görünüyor ki fiziği dışında meziyeti olmayan magazin malzemesi Kardashian bir lobi faaliyetine dahil olmuş. Lahmacunun Babil İmparatorluğuna kadar uzanan yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi vardır. Bir Anadolu yemeğidir. Buna Türk, Kürt, Ermeni yemeği gibi etnik bir etiketleme yapmak doğru değildir. Anadolu medeniyetlerin beşiğidir ve taşıdığımız kültürel mirasın toplamında farklı halkların imzası vardır. Bu miras bu coğrafyada yaşan tüm halklara aittir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak mirasımız olan kültürleri yaşatmamız, tanıtmamız, bu tip etnik ayrımcılık içeren tanımlamalara maruz kalmalarına (demokratik biçimde) tepki vermemiz önemlidir.
Lahmacun Türk Mutfağının nadide lezzetlerinden birisidir. Daha çok Doğu Anadolu bölgemizde yaygındır. Özellikle Urfa ve Antep yöresine aittir desek yanlış olmaz. Patentli bir Türk yemeğidir. Devamında ise bir çok makalede Arap kültüründen Türk kültürüne geldiği söylenir. Arapçada anlamlarıyla, Lahm: et Acun:ekmek demektir bu nedenle araplardan bize geldiği söylenir. Daha eskiye gidecek olursak Evliya Çelebi zamanından gelme olduğu bile söylenir, öyle ki 17. yüzyılda Şam'da meşhur olan "lahm-ı acin böreği"nin bugünkü lahmacunun kökeni olabileceği düşünülüyor
Lahmacun türk yemeği değildir tıpkı çiğköfte, baklava gibi diyeceksiniz türk yemeği size şöyle anlatim gidin dedenize söyleyin küçükken çiğköfteyi biliyormuydunuz ben söylüyeyim hayır... çiğköfte bugün batıda yeniliyorsa sebebi kürtlerdir. çünkü 1950 den beri kürtler batıya göç ediyor bu saye de de o kültürün yemekleri batıya gelmiştir. ayrıca güneydoğu bölgesinde 100 yıl kadar önce ermeniler yaşıyordu hep
Bu kadın niye sevmez Türkleri bilmem , bizimkilerde hala peşinde koştursun. Bizim lezzetlerimize göz koymak isteyen pek çok ülke var , kültürler iç içe yaşadığı dönemde birbirinden etkilenebilir ama lahmacun bizimdir , ben iki tane yiyebiliyorum daha fazla yiyemedim hiç , aslında çok yerim ama lahmacun da kapasitem bu kadar. Bir kurtaramadik yemeklerimizi yabancılardan çok lezzetli diye cullaniyorlar başka bişey değil.
Kim kardashian ermeni asıllı olduğunu duymuştum hatta yakın bir zamanda ailesi ile ermenistana seyahat etmiş ve ermeni soykırımı için ziyaretlerde falan bulunmuş bir insan. Türkleri hiç sevmediği bilinen birşey. Bunu yapmış olmasına şaşırmıyorum. Ama sonuna kadar hakkımızı savunuruz ona da turk lahmacununu yediririz !
Lahmacun Türklere aittir. Bize ait olan bişeyin başka bir yere aitmiş gibi gösterilmesi tamamen "gündeme oturma çabası".. Bütün dünya bilir be Lahmacun=Türkiye❤
kadının gundeme gelme gıbı bır durumu yok p*rno sektorunden unlu p*rno sektorune gecısı gıbı bırsey bu onların amacı amerıkadakı yahudı lobısıne hızmet etmek muslumanları lekelemek ondan ermenılerı desteklıyorlar yoksa 6 mılyon bıle olmayan ermenı koyunde yasayanlara mı bakacaklar
Türkler dünya'da lahmacunu en son yiyen milletlerden bir tanesidir söyle anlatim dedene sor küçükken hiç lahmacunu biliyor muydu ben söylüyeyim hayır tıpkı çiğköfte, baklava gibi eee diyeceksin türk yemeği sana şöyle anlatim 1950'den beri kürtler batıya göç ediyor kürtler sayesinde batıdaki insanlar o bölge'nin yemeklerini öğrendiler lahmacun, çiğköfte gibi yani daha öncesinde türkler ne çiğköfte bilirdi ne lahmacun... baklava konusuna gelirsek baklavayı türk tarihinde ilk defa 1800 yılında yaptılar önceden şam da yapılıyordu hacca giden antepliler o bölgeden getirdi
Lahmacun daha çok güney illerimizin bir kültürü iken nasıl Ermenilere bağlamış anlamadım :D Hadi doğu kültüründe olsa kültür etkileşimi filan derim de yok yani.
Lahmacun bizim kırmızı çizgimizdir, Ermeniler ayağını denk alsın, yoksaaaa
Alt tarafı bir yemek. Türklere göre Lahmacun, Ermenilere göre Ermeni Pizzası. Türklere göre Döner, Yunanlara göre Gyro. Komşuyuz, zamanında Osmanlı İmparatorluğu tarafından işgal edilmiş topraklar, haliyle kültürlerin harmanlanmış ve insanların birbirlerinin kültürlerinden esinlemiş olmaları gayet doğal.
Lahmacuna laf söyletmek hatta Türk pizzasi bile dedirtmem ben. Lahmacunun kendine has bir görüntüsü kendine has bir tadı var. Ne ismi ne görüntüsü bir yemege ya da başka kültüre benzetilmemeli! Lahmacun Türk kültürüne ait. Pizza da İtalyanlar da Ermeniler de yanından bile geçemez ❤️♥️❤️💟💟
Ne diyecekti. Türk Lahmacunu mu diyecekti. Şimdi bir insan düşün. Ülkesinden daha popüler. Ülkesinin nüfusundan daha fazla takipçisi var. Ülkenin yüzü. Çöpü insan Ermenistan’ı bu kadın sayesinde tanıdı. Belki de bu kadının parası Ermenistan’ın GSYH’sinden daha fazladır.
Hatay halep Gaziantep Urfa yöresine özgü Osmanlı coğrafyasında yapılan bir yemek mükemmelliğe Anadolu'da biz Türkler kavuşturmuş Suriye'de filanda yapılır ama bizim coğrafyada yapilanla alakası yok Bu hanımefendi Suriye'dede yapılır onların filan diyebilir ama asla Ermeni yemeği filan diyemez dötünden sallamasin lahmacunun döner gibi Türk yemeği olduğunu bütün dünya bilir. Her şeye sahip çıktılar bı lahmacun kalmıştı yedirmeyiz 😃😃😃😎😎🤣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Lahmacun Arapça bir kelime anlamı ise etli ekmek demektir. Ve bizim Güneydoğu taraflarında meşhurdur. Ermeni pizzası olması için Ermenice bir isme ve Ermeni kültüründen çıkması gerek diye düşünüyorum... Yunanlar Lokuma baklavaya bizim dedi Azerbaycanlılar Sarı gelin bizim türkümüz dedi bakalım sırada ne var 😂?
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada Ermeniler bile bu kadına gıcık bizi yanlış yansıtıyor diyorlardı bir haberde okumuştum 👍
Kim Kardashian kim lan, lahmacun hakkında konuşabilmek haddine mi, değil. Bilmediği şey hakkında yorum yapıyor ancak, çok uzakta abicim kadın. Sapma payı olması normal, he de geç. Vücuduyla gündeme oturan bir kadının ağzını açtığında söyledikleri neden önemli olsun ki? (linç mi o?) Neyse, en son 4 tane gömdüm. 😂
Ah şu bizi cekememez halleri.. bende yurt disinda yasiyorum yemin ederim gunluk konusmalarinda bile Turkler yer aliyor,,, yemeklerimize sahiplenme cabalari ayr... Bizim yemekleri diger kulturlerde yapmaya calisiyor cok bosnali kosovali arkadasim vsr cogu seyi biliyorlar bazilarida onlara ait oldugunu saniyor onlarda yedikleri icin.. ya da oyle inanmak istiyorlar ama biliyorumki bunu biliyorlar bize ait olduğunu bilmeleri gerek bunlar bizim geleneksel yemeklerimiz..
Hakli, lahmacun suriye boylarinda yasayan ermenilerin pisirip yedigi ve ikram ettigi bir tur etli yufkadir. Çok sonralari turk ve araplarla tanışıp lahmacun adini aldi. Bunu kabullenmek zor olabilir ancak dogrusu budur.
Biz bu insanlarla ortak kültürler taşıyoruz, onların bizden ya da bizim onların etkilenmemiz çok normal. O senin şu benim diye bu ortak kültürü de maalesef bölemeyiz. Böyle bir şeye gerek olduğunu zannetmiyorum.
Kim Kardashian rezili kepazesinin yıllar önceee Paris Hilton'ın ayaklarına masaj yapan hizmetçisi olduğunu hatırlarım. Bir de şu kadını güzellik ikonu haline getirdiler
ermenistan' da ermenilere ait bir yiyecek yok Türk ve Azerbaycan yiyeceklerini kendi yemekleri gibi benimsiyorlar kendileri zaten bunu söyler ama dünyaya kendilerinin gibi yayması yanlış
Türk, kürt, ermeni, arap, gürcü, rum.. vs bu topraklarda yaşayan herkese aittir. Anadolu, cografyasi sayısız kültürün harmanlandığı dünyanın en güzel cografyasidir.
:) Lahmacun esasında ta babıllilere dayanır orada etı taşla dövüp degısık baharatlarla yaparlamıs sonra arap kültürüne gecmıs tabı her kultur kendınden bırseylşer katabılıyor
Türkiye'ye ait türk mutfağının lezetlerinden biridir salak ünlü müsvetdesi söyledi diye onlara ait değil bir ara yunanistanda baklavayı sahiplenmişti salaklar
Lahm et demek Macun da arapça yani bir arap yemeği ama ermeniler de öğrenmiştir. Karı herşeyi kendisinin sanıyor. Ermeni kültürü yoktur kürtler gibi. Ona buna sahip çıkarak bizim diyerek bir geçmiş elde etmeye çalışıyorlar
Kimciğim diyor ise doğrudur susun bakiimm siz konuş canım konuş senin pıtttığını yirimm😂😂😂 Hatta sadece lahmacun değil şalgam suyuda ermenilerin milli içeceğidir
Sanki bilmiyor Türklere ait olduğunu, gündeme oturayım diye uydurmuş olduğu saçma iddia ama komik olmamış bu jsjsjsj Lahmacunu kimseye yedirtmem 😏olsa da yesem