Pizzayı pizza yapan şeyler; görüntüsü, hamuru, peyniri, sosudur
✨İyi bir pizza iyi görünmeli, çok iyi bir pizza ise çok iyi görünmelidir malzemelerin görüntüsü, pizzaya eşit dağılmış olması, hamurun kızarmışlık derecesi, peynirin görüntüsü de çok önemlidir
✨İtalyanlardan bize miras kalan pizzanın peyniri hem tat hem de görüntü olarak önem taşır bazı pizzacılar mozzarella kullanırken Amerika’da bazı pizzacılar provolone peyniri, Türkiye’de bazı pizzacılar ise kaşar peyniri kullanır, bazıları da birkaç çeşit peyniri karıştırarak kendi peynir karışımlarını oluştururlar peynir pizzayı pizza yapan en önemli unsurdur da denilebilir
✨Pizza değerlendirmesi yapılırken final faktör hamurdur mükemmel pizza hamuru mükemmel aromalar dolu ve lezzetli olmalı, dışı güzelce kızarmış, içi ise güzelce pişmiş, yumuşak ve rahat çiğnenebelir olmalıdır
✨Pizzanın üzerinde gördüğümüz kıpkırmızı sos hepimizin iştahını açıyor ancak evde tutturmak gözümüze zor gibi gelir pizzanın lezzetine lezzet katan şeylerden biri de üstü için kullanılan malzemeler kadar hazırladığınız pizza sosudur özellikle pizzada domates sosunun ayrı bir yeri vardır.. 💫
Şimdi şöyle düşünelim hamur tek başına pizza tadı vermez. Sosda olmaz ama malzemelerini ekmek arası yapıp yediğinde bile o pizzanın tadını ve kokusunu alabiliyorsun. Bu yüzden pizzayı pizza yapan malzemeleri diyorum.
Buralarda bulamadigimiz elastik Yumusak hamur ve gercek mozzarella peyniri. Izmirde Fil pizzada ve focada deniz mahsulleriyle hazirlanmisini yedigim pizzalari bir daha hic bir yerde hic bir markada yiyemedim. Kayis gibi seyleri yediriyorlar bana