Herkese güzel cici günler. Aaaa biz bahara girdik dimiiii üüüf ben sevmiyorum bu mevsimi yaaa🤦🏻♀️Moralim bozuldu şimdi neyse kahve içerim geçer😬 Bişey dicem kafama takıldı yemek yapmanın cinsiyeti olmaz bana göre; kadın da erkekte yapar bence. Yetenek, istek, damak tadı gerektirir tabi. Ama bende şöyle bir izlenim oluştu; mesela aşçıların çoğu erkek; ya da kadınlar yemek yapan erkekleri çekici buluyor. Ama neden ben bulamadım cevapta size sorayım dedim🤚☕️
Kadınlar neden yemek yapan erkekleri çekici bulur?
Türk aileler de genelde olan durumun tersi olduğu için olabilir. Yemeği anne yapar, baba yer kızlar hep bu şekilde alıştıkları için yemek yapan erkekler ve hanımına yardım eden erkekler çekici gelmektedir. Ama hayat müşterek her erkek hem yemek hem temizlik hem de ütü yapmayı bilmelidir.
Kadınlar yemek yapan erkekleri bana göre iki sebepten ötürü çekici bulur, 'yaratıcılık ve güç' diye sınıflandırıyorum. Şimdi ne alakası var söylemlerine kapılabilirsiniz o halde sıcağı sıcağına açıklamam gerekiyor.
Yemek yapan kişi cinsiyetine bakılmaksızın bu yetiye sahipse hayal dünyası geniştir. Yaratıcılık yeteneği yüksektir ve harika lezzetler sunma aşamasında büyük ölçüde şanslıdır. Yemek yapmak belli reçetelere tabidir ama herkesin başarı sağlaması mümkün değildir. Özellikle erkekler genelde yemek yapmaktan uzak bu işi kadınlara bırakmış canlılar olarak görülür. Sırf bu algıları yıktığı için 'yemek yapan erkek kişisi' kadınların ilgi odağı haline gelebilir.
Hayatımızın temel kaynaklarından biri beslenmedir. Yaşamı boyunca yalnız kalmış bir erkek kişisi yemek yapma konusunda da kendini geliştirmiş neticesinde güçlü durabileceğini ispatlamıştır. Kadınlar bunun farkında olacak ki yemek yapabilen erkeğin kendine bakabileceğini, türlü zorluklarla başa çıkıp sanatsal, estetik kişiliğe sahip olabileceğini düşünürler.
Belirtmek isterim ki, "yemek yapmak ne kadına ne de erkeğe özgü bir davranıştır." Yaşanılan durumun içerisinde bir şeyleri öğrenme merakı, doğuştan gelen el becerisi ve sonucunda oluşan istek size bunu keyifli aktivite haline dönüştürmenizde yardımcı olur.
Çünkü böyle bir erkek , "sen erkeksin" kalıbına sıkışıp kalmamış kendini geliştirmiş bir erkektir. Tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kendini karşı cinsin eline bırakmamış gerektiğinde kendine yetebilecek bir erkektir ve bu yüzden çekicidir
Benim bir teorim var. Türk aile yapısında genellikle yemekleri anneler yapar. Babalar hazır sofraya oturur. Bu şekilde büyüdüğümüz için yemek yapan erkek çekici gelir farklı gözükür insanın gözüne.
Bide butun gorseller kasli erkek uzerine ama ahcilarimizin cogu gobeklidir buda ayri bir ayrinti :) Sanirim yemek yapmayi kadina yukleyen cinsiyetci yaklasim erkeklerin yemek yapmasininda cekici bulmak konusunda insanlara ögütlemis olsa gerek baska bir anlam bulamadim
Ataerkil kafasından sıyrılmış oldukları ve kadını hizmetçi olarak kullanmadıkları için. Kadın zaten sevdiği erkeğe severek hizmet eder, yeterki göreviymiş gibi hizmet beklemesinler.
Bulmaz bu uydurmadır. Kızlar yakışıklı özgüvenli cesaretli ve kendisini umursamayan görmezden gelen erkekleri severler artık masal anlatmayı bırakın yok yemek yapan yok espri yapan erkekler kanmıyor bunlara