Yani en azından kızartma kadar zararlı mıdır sorum o :D Fırında pişiriyorum tadı da gayet güzel oluyor ama biraz yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum bu ara, patates yemesem daha iyi elbette ama canım çekti. fırında patates
Donmuş patatesi fırında pişirmek, yağda kızartma kadar zararlı mıdır?
Donmuş patatesler kızartmaya göre Marine ediliyor sanırım. Alıp tüketmediğim için fırında kızartma kadar lezzetli olur mu düşününce bana kalırsa hayır derim. Ayrıca patates soyup dilimlemek bunlar mı zor 😃
Fırınlaman kızartmadan daha kalorisi düşük ve besleyici olacaktır lakin bunu dondurulmuş içeriği artırılmış sağlıksız gıdalar yerine 5 dakikanı ayırarak kendin patateslerini marine ederek yapman daha sağlıklı ve keyifli olur. 😊
Fırın da pişirilirdiğinde zarar yok.. Ama evde doğrayıp, hafif baharatlar kekik, pul biber, karabiber, çok az bir zeytinyağ o șekilde fırında pișirildiğinde harika oluyor. En azından hazır gıda olmaz..
Son zamanlarda aldığım patatesler aşırı çürük. Marketten sandım ama yok 30 market değiştirdim hepsi aynı, neden anlamadım :/ Taze patates daha iyi oluyor ama o da evde yoktu mecbur donuğa yöneldim bugünlük :)