Zeytinyağlı: Faydalı ama lezzetsiz
Ayçiçekyağlı: Zararlı ama lezzetli
Hangisi, neden?
Ayçiçekyağlı: Zararlı ama lezzetli
Hangisi, neden?
Zeytinyağı
Ayçiçekyağı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zeytinyağı ile yapamazsınız kokusu gereği çoğu insanın damak zevkine uymaz ayrıca kızgın yağ elde edemezsiniz çünkü zeytinyağı yandığı zaman zararlı hale gelir bu nedenle ayçiçek yağı kullanılmalı bu yağ ise en fazla 3 kez kullanılmalı.
Zeytinyağı ile lezzetli olmuyor gerçekten
ama sağlıklı
Aycicek yagi kizartma yagidir zeytinyagi soguk. yaglar katagorisindedir sicakda kullanilmaz ama ulkemizde yemek bile pisirler zeytinyagi ile dunyada tekiz o konuda
Aycicek 180c de yanar zeytinyagı 240 da yani kolay yanmadığı için sağlıklı kızartmada kullanmak
Sadece bizim ulkemizde kullaniliuor biliyorsunuz degilmi 240 c olmasi dedigim olay soguk yaglar sinifindadir okadar cok. saglikliysa dunyada sagligina buzden daha cok dikkat eden ulkelerde neden kizartmada kullanilmiyor acaba soguk yaglar katagorisinde olan yaglar sicak yemeklerde kullanilmaz tek. basina
zeytinyağı amerikada ve avrupa da yetişmez orda 2x daha pahalıdır ama türkiyede egede çok yetişir o yüzden kullanılır.
Iyide dunya abd den ibaret degil yunanistan italya fransa portekiz ispanya buralarda zeytin var zeytinyagida var ve bizden daha ucuz onlardada sicak yemekde kullanmaz kizartma icin aycicek soguk yemeklerde zeytinyagi sicak yemwklerde misir uygun olanidir ayrica eig icin tesekkur ederim
Patateslerinizi zeytinyağlı olarak fırına verin. Hem lezzetli hem de sağlıklı olacaktır
kızartma seviyorum abi
çıtır olmıyor fırında yumuşak çıkıyor
Cevap
1Cevap
Zeytinyağı çabuk yanan yağlardan olduğu için pek tavsiye edilen bir uygulama değildir zeytinyağına bulanmış patatesleri fırınlamaksa daha sağlıklı olacaktır ayrıca ayçiçek yağı kızartmalar için daha ideal bir sıviyağ çeşididir
Eğer ki illa zeytinyağı ile yapılacaksa da içine bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı limon suyu konulup iyice kızdırılmış zeytinyağına iyice kurulanmış patateslerin bir defada atılması tavanın bir kez sallanıp sonra patatesler yağın üstüne çıkana dek hiç dokunulmaması ile mükemmel bir sonuç alınabilecek kızartma işlemidir.. 💫
Ayçiçek yağı ben zeytinyağı giyemiyorum
giymiceksin
Ayçiçek yağı ile
aycicek
zararludur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar