🍫🎶 Bitter çikolatam benim gel geceme Hastayım gülüşüne ayva göbeğine Acı çikolatam benim gel geceme Bitter çikolatam benim gel geceme Acı çikolatam benim gel geceme Bitter çikolatam benim gel…"
🍫 Bitter Çikolata: % 70-85 kakao içeren 100 gram koyu çikolata bar içeriği:
11 gram lif Demir için RDI (*)‘nın % 67’si Magnezyum için RDI’nın % 58’i Bakır için RDI’nın % 89’u Manganez için RDI’nin% 98’i Bitter çikolata ayrıca bol miktarda potasyum, fosfor, çinko ve selenyum içermektedir. 🍫 Bitter Çikolatanın 10 Faydası:
1. "Cilt Sağlığına İyi Gelir: Güneş ışınlarının neden olduğu hasarların iyileşmesine yardımcı olur. Cilde daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.
2. Diyabet Düşmanıdır: Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcıdır. Şeker hastalığı riski taşıyan kişilerin aşırıya kaçmadan bitter çikolata tercih etmesi, bu riskin azalmasını sağlar.
3. Hamileler İçin Mutluluk: Yapılan araştırmalarda bitter çikolata tercih eden anne adaylarında stres miktarının azaldığı gözlemlenmiştir.
4. Felç Düşmanıdır: Bitter çikolata tercih etmek, felç riskinin en aza inmesine yardımcı olmak demektir.
5. Kalp Dostudur: Bitter çikolata, kötü kolesterolün düşmesine ve kan basıncının dengelenmesine yardımcı olarak olası kalp hastalıklarına karşı kalkan görevini görür.
6. Moral Düzeltir: Kendinizi kötü hissettiğinizde bir miktar bitter çikolata tüketerek mutluluk hormonlarınızın hareketlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
7. Kilo Vermeye Yardımcıdır: İçerdiği lifler sayesinde doygunluk hissi verir, tatlı gıda tüketme isteğini frenler. Böylece kilo vermeye yardımcı olur.
8. İyi Bir Enerji Kaynağıdır: Spor egzersizlerinden önce tüketildiğinde, kahve ya da yoğurt ile birlikte tüketildiğinde performansın artmasına yardımcı olur.
9. Öğrenmeyi Kolaylaştırır: Beyne kan pompalanmasını kolaylaştırır ve algıyı yükseltir. Beyin fonksiyonlarına sağladığı faydalarla öğrenmeyi kolaylaştırır.
10. Tüketim Miktarı Önemli: Bitter çikolata faydalı dediysek, her şey gibi miktarı iyi ayarlandığında faydalıdır. Her bünyeye göre değişiklik gösterebilse de haftada 2-3 kez 30-60 gram tüketilmesi uygun olabilmektedir. En az %60 kakao içermesi de oldukça önemlidir." #alıntı
Çikolataaaaa😍😍😍 hayatımda en mutlu olduğum şeylerden biridir çikolata. Çikolataya aşkım bitter ile başladı. Onun yoğun kakosu genzimi yakmalı. Her bitteri sevmem az kakao oranına sahip olanları tercih etmiyorum. %95 kakao oranına sahip bitter çikolataları seviyorum. Onun dışında bal bademli ve yer fıstıklı çikolata ve beyaz çikolata seviyorum.
Çikolatanın her türlüsüne aşığım yaklaşık kendimi bildim bileli hastayım özellikli tüm dünyadan seyahat eden arkadaşlarımdan isterim ortalama 25 ülkeden farklı çikolata yedim. Bitter ise viskinin vazgeçilmezi🍀
Anlamıyordum nasıl şekersiz tercih ediyorlar diye, inan Türk kahvesinin tadını meğer sade ile olıyormuş, birisi orta kahve yaptı, düşün onu bile içemedim.. Özetle: Şeker tadı sabitleyip, o ürüne has, koku ve tadı örtüyor...
En İyi Cevaplar