Öncelikle aç olanlar haklarını helal etsin ve okumaya devam etmesin. Benim aklıma içli köfte geldi ama uğraşamayız onunla. Görseldeki sunum takımıyla, kasenin içerisine mantı, yanina sarma ve başka bir şey daha, o şekilde servis edilir mi?
Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masalarının baş tacıdır. Mantının yanına genellikle ara zeytinyağlı yaprak sarma, patates püresi ya da mevsim salata çok yakışacaktır.
Bunun dışında mantı ve zeytinyağlı yaprak sarma ikilisinin yanına iyi gider dediğimiz alternatifler ise şöyle:
✨Domates, mercimek ya da ezogelin çorbası ✨Orman kebabı ✨Karnıyarık ✨Pirinç pilavı ✨Mevsim ya da karnabahar salatası
🌟 Tatlı olarak ise; fıstıklı kadayıf ya da şekerpare çok yakışır..😊
Mantı yeterince ağır bir ikram ve yemektir. Yanına birde yaprak sarması gelmiş kalori patlaması olmuş tabağa üçüncü alternatif olarak salatalar ya da mezelerden birşeyler öneririm. Patates salatası, mücver, mevsim salata, yoğurtlu patlıcan meze, haydari, makarna salatası..
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kalori önemli degil, misafir özel. Öneri icin tesekkurler yanina mercimek koftesi dusunuyorum
Merhaba... Mantı ve sarmanın yanına ne gider?Mantı hamur işi olduğu için, sarma da içindeki pirinçten dolayı karbonhidrat içerir. Biraz daha hafif yemekler yapabilirsin.
*Ezogelin Çorba *İmamBayıldı *Musakka *Turşu *Çoban Salata Gibi sulu yemekler yapabilirsin.
Kahvaltılık peynir varsa içine tuz pul biber isteğe göre maydanoz at iyice harmanla sonra İnegöl köftesi boyutunda kalıbını çıkar tavaya yağ koy önce yumurtaya sonra galeta ununa batır yoksa da kuru ekmeği iyice ezip batır ona tavaya koy altlı üstlü pişince al.. tavsiye ederim çok güzel oluyor. Eğer istemezsen mercimek köftesi en iyisi onu dene istersen
Tesekkür ederim, mercimek köftem güzel oluyor onu yaparim buyuk ihtimalle Öncelikle ayri tabakta corba veririm Sonradan bu resimdeki kaseye manti, yanina da sarma ve mercimek koftesi
Normal çorba ana yemek falan yapacak mısın böyle gün gibi olmuş amacıngün gibi bir menü hazırlamaksa güzel ama normal yemek gibi olacaksa misafirler biraz şaşırıp tuhaf bulabilirler
Önden corba olucak Aslinda haklisin ben gün menusu gibi olsun istemedim ama ana yemek zTen manti ya, yanina da sarma ile mercimek koftesini yakistirdim. Sarma mutlaka olucak da onun yanina baska ne olur bilememistim
Sarma mercimek köftesi falan bir sorun değil ama mantı olunca gün gibi olmuş eğer misafirler akşam yemeğine de kalacaksa böyle gün gibi olması iyi olmuş ama o zamanda çorba çok tuhaf kalıyor bence gün gibi mi olacak yoksa yemek şeklinde mi olacak ona karar vermek lazım sonra menüyü hazırlamak daha iyi olur
En İyi Cevaplar