Olay şu: Böyle derişik yani sıvısı az lapa gibi şehriyeli çorba yapmak istiyorum.
Başka yerde yedim baya ama şearefsizler tarifini vermedi aranızda bilen var mı? Yani katı çorbanın nasıl yapılacağını dair benim için çok önemli, bulursam nasıl yapıldığını 4-5 hafta sadece katı çorba yiyeceğim. ''Lütfen yardım edin''
Koyu çorba içmek istiyorum, katı çorba yapımı nasıl olur?
Normal çorbayı yapınca su gibi oluyor işte sana çözüm şehriye çorbası nın içine bunu ayrı bir kasede hazırla 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığıda su koy karıştır azar azar çorbanın içerisine dök bir yandanda karıştır az gelirse tekrar yap tekrar koy bu kadar afiyet olsun
Domatesi rendele tereyağ veya zeytinyağında bir iki dk çevir pişsin Yarım yemek kaşığı ev salçası koy biber ve domates 5su bardağı su ya da tavuk suyu daha iyi olur Bir su bardağı tel şehriye Bu tarz dolu çorbaları bende severim
Hocam şimdi siz prof olduğunuzdan direk yazmışsınız da ben daha hamur yaparken karıştırdıktan sonra un ekleneceğini geçen hafta öğrendim (40-50 dk yoğurdum) şimdi teker teker açalım konuları
-Domatesi nasıl rendeleyeyim bu rende de 3-4 farklı yeri var -Tereyağ ve zeytinyağı diyorsunuz 2 sinde de ne kadar koycam -Tavuk suyunu nereden bulcam -Tel şehriyeyi ne zaman atcam
Domatesi kalın noktacık olan yer ile rendele iki orta boy domates yeterli Tereyağ iki yemek kaşığı zeytinyağ bir tık daha fazla olabilir üç 4 yemek kaşığı mesela Hıhh güzel sorular tavuk suyu yoksa tavuk suyu tableti at su kaynayınca ve tel şahriyeyide dök zaten pişince anlarsın tuz atmayı unutma
En İyi Cevaplar