Merhaba arkadaşlar Dün süt almıştım yoğurt mayalamak için ama fark ettim ki mayalamak için yoğurt bile kalmamış. Ne yapsam ne yapsam diye düşündüm ve aklıma tereyağı ile yoğurt mayalama geldi. Bir yerden duymuştum hemen küçük bir kavanoza tereyağıyla mayaladım dokunmadım sabaha kadar. Terayağı olduğu için biraz geç mayalanacağını düşündüm. Sabah eşimi işe gönderirken bir baktım ki gerçek anlamda taş gibi bir yoğurt olmuş 🤭 Resmen tereyağı ile taş gibi yoğurt mayaladım Siz de daha önce denediniz mi ?☺️tereyağı ile yoğurt mayalamaBir fikir olsun diye paylaşmak istedim ☺️
Sayende ben de öğrenmiş oldum. Daha önce hiç tereyağı ile yoğurt mayalama deneyimim olmamıştı. Sorundan sonra araştırdım, meğer bilinen ve uygulanan bir yöntemmiş tereyağı ile yoğurt mayalama. Bir iki püf noktasına dikkat etmek gerekiyormuş.
Tereyağı İle Yoğurt Nasıl Mayalanır?
1- Sütünüzün parmak yakmayacak kadar sıcak ılık olması gerekiyor 2- Maya yapacağınız tereyağını eriterek kullanmanız gerekiyor 3- Oda sıcaklığında ya da eritilmiş mayalık tereyağını sütün kalbine doğru dökün 4- Hafifçe karıştırıp kapağını kapatmadan bir bezle örtüp sıcak bir yerde 4-5 saat bekletin. 5- Mayalanan yoğurtu alıp buzdolabına transfer edin.
Dilerseniz bu kısa tereyağı ile yoğurt mayalama videosundan da faydalanabiirsiniz.
Tereyağı ile yoğurt mayalamak pek bilinmeyen yeni yeni öğrenilen bir yöntem imiş benim de ilk defa duyduğum bir mayalama yöntemi bu yöntemde öncelikle doğal günlük süt kullanılıyor asla pastörize süt kullanılmıyor
Tereyağı ile yoğurt mayalamak için öncelikle süt kaynatılıp ılımaya bırakılıyor ılıdıktan sonra 2 yemek kaşığı köy tereyağı eritiliyor bir kepçe süt ile erişmiş tereyağı karıştırılıyor tahta kaşık ile geri kalan ılık süt birlikte karıştırılıp mayalanıyor mayalanan süt 12 saat her tarafı sarılmış kapalı bir şekilde dinlendiriliyor 12 saat sonra bol kaymaklı çok farklı ve çok lezzetli yoğurt hazır hale geliyor böyle farklı ve bilinmeyen bir yöntemi bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz 😊
En İyi Cevaplar