Bir blender setinin kullanım ömrünü anlamak için en iyi yöntem garanti süresi ne kadar ona bakmaktır. Genelde mutfak blenderlarının 2 yıl garantisi, yaklaşık 7 yıl da kullanım ömrü var denir. Bu garanti süresi markadan markaya değişebilir. Blender setinin nasıl, ne şartlarda, ne sıklıkta kullanıldığı kullanım ömrünün süresini de belirler. Bununla birlikte cihazın motor gücüne de dikkat etmek lazım. Zayıf motorlu bir aletle katı cisimleri parçalamak motoru zorlayacağından hem verim alınamaz, hem de aletin ömrü kısalabilir. Dolayısıyla cihazınızı seçerken kullanım amacınıza uygun seçmenizi öneririm.
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
tefal ultrablend cook bakın bunu alcam 1300w motor sadece ben kullancam ve çok özenle kullanırım sadece tahminen kaç yıl kullanılaibliyor bunlar az çok kullananlar bilir diye sordum
Tesekkurler @ponçikmom. Bu arada dostum , hic bir blenderin ömrü 3 - 5 sene degildir.. hele ki her gun kullanacaksan. Yani cok zor 5 sene.. camasir makinesi almiyorsun ufacik bir motoru olan cihaz aliyorsun.
Durdirmadan uzun sure calistirma o halde.. 30 saniye calistir. 1 dk dinlendir.. o zaman motoruna bir sey olmaz. Bu cihazlar surekli calismak icin dizayn edilmemis.
Bu kullanılan blenderın markasına kalitesine göre değişir. Genelde ortalama bir setin garanti süresi 2 ila 4 yıldır. Kullanım süreleri, kullanım koşulları ömrünü etkiler. Biz tefal ultra kullanıyoruz memnunuz yaklaşık 3 yıldır mutfağımda harikalar yaratmamda yardımcı.
Standart bir blender icindeki kucucuk bir kömürle hayat bulur. 15 saniye calistirip 1 dk dinlendirmek gerekir.. sonra yeniden.. bundan fazla calisir halde tutmak cihazin zaten minik olan motorunun omrunu kisaltir.. ikinci handikap da alttan motorlu olanlardir.. haznenin altindaki contalar gevser ve zamanla sizdirmaya baslar , motora kadar sizmalar olur ve motor bozulur. Ustten motorlu , bastirarak calisanlari oneririm. Gorseldeki tarz cihazlari degil..
En İyi Cevaplar