Şarap kültürüm üniversite bitince bitti, tercihim şarabın aromasını içine çekecek tarzda peynirler. Yani genel kanının aksi brnim daha hoşuma gidiyor. O örgü peynirleri, otlu veya baharatlı kaşar peynirleri tarzında peynirler daha yumuşak ve aromatik bir içim sağlıyo sanki uzun süreçte. Tabi bu bahsettiğim şekil peynir tabağı aşırı içeceksem geçerli. Ama 2 3 kadeh içeceksem isli ve yoğun aromalı peynirlerle daha lezzetli bir peynir tabağı hazırlarım.
Şarap başka bir kültürdür yoruma açık bir soru aslında bana göre ülkemizde bulunabilir peynirler arasında isli çerkez peyniri vardır ki fena bir şeydir ama her yerde kolay bulacağın bir şey değildir kars gravyer i vardır ki çoğu Fransız peynirin den daha iyidir temin etmek daha kolaydır ama aceleye geldin hiç bir şey bulamadın dil peynir i de anı kurtarmana yardımcı olur
Evet kokar iyi ellerden geçmesi gerek biz yörükten alıyoruz bazen keçi bazen karışık bazen koyun getirir ama hep güzel olur biraz da annemden kaynaklanır bakımını takibini çok iyi anlar.
Şarap yanında peynir alcaksan tavsiyem aroması yoğun ve yağlı peynir olmalı beyaz kahvaltılık peynirler gitmez. Yağlı ve sert peynirler daha lezzetli şarapla birlikte.
@sewen zıkkım iç; bilmiyorsundur belki bedduadır. aslı zakkumdur ki cehennemde kafirlere azap için verilecek olan yiyeceğin adıdır. Bunu yazarken motivasyonun ne çok derdim değil ama Müslüman'ın diyen insanın söylememesi gereken bir kelime grubudur. Delilin, ispatın olmadan tanımadığın birine beddua etmek iftira etmektir aynı zamanda ve kul hakkına girmiş olursun. Bana günahkar demeye çalışırken sen ne oldun bir düşün bakalım. İbret olsun diye de kaldırmıyorum görüşünü...
ben laf olsun diye söyledim eğer dediğin gibi beddua etmekse özür dilerim. ama derdim günahkarlık falan değildi öylesine yazdım. haa yine iftira falanda olamaz sen içmekten bahsediyosun zaten. olayı dini boyuta cekmeden beni bilinçlendirmen daha şık olurdu
En İyi Cevaplar