Hemen kullanacaksan üzerine birazcık sıcak su koy az dursun yumuşasınki sararken yırtılmasın. Yaprak çeşidine göre değişir sorduğun soru. Ama seninkiler taze ve tüysüz gözüküyor. Birazcık sıcak suda kalsın fazla kalırsa erir sanırım. Kolay gelsin şimdiden afiyet olsun sezon açıldı tabi😊
Salamura içinde; Şişede hiç bozulmuyor.. Çocuğun biri yazmış doğru hak vermek lazım. Hiç yer kalmayacak şekilde şişeye rulo rulo tıkıyorsun. Miss hiç zorun yaşamadım öyle.
Bekletmiyorum ben. Salamura yapraklarını özellikle tuza basıyorlar sanırım daha uzun süre dayansın diye ama kendin topluyorsan direkt kaynatıp kullanabilirsin.
Ben gecen çesme suyuna ıslıyorum arada değiştiriyorum suyunu. sonra sabaha kadar kalıyor sabah suyunu döküp süzgeçe koyuyorum. haşlamıyorum ve hiç tuzu kalmıyor haşlayıpta yıpratmak istemem ben.
Kışlığa hazırlık yapacaksada.5 kilolun bir bidona yarpakları deste halinde yerlestiriyorum. sonra tuzlu su yapıyorum. tuzlu suyada bir çiğ yumurta koyuyorum yumurta havaya kalkarsa tuzu su hazır demektir. sonra tuzlu suyu bidona ilave ediyorum. üzerine temiz bir taş koyuyorum. ama taşı bir beyaz poşete sar öyle koy. ve ağzını kapat serin bir yerde muhafıza etki çürümesin. :)
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Yeni koparılmış asma yaprakları tuzlu suda bekletilmeli mi yoksa sıcak su içerisinde kaynattıktan sonra kullanılabilir mi?
En İyi Cevaplar