ben bu konuda doktora yaparım:) çayın kalitesi suyun kalitesi ve ateş çok önemli detaylar tabiiki demlikte!! en mukemmel cay dag suyundan odun atesınden buyuk yapraklı caydan ve porselen demlıkte olanıdır.. ben cayım ıcın ozellıkle ılgaz dagından su getırtıyor alumınyum demlikte demliyor ve semaverde odun kullanıyorum.. porselen demlik yetıstıremedım kac kere kırdım ondan dolayı porselen yok:)) kaynayan suyu demlikteki çayın direkt uzerıne atmak yerıne ya kenarlarından kenarlarından koymak gerek ya da once suyu koyup sonra cayı uzerıne bırakmak gerek.. arada olusan 3-5 derecelık fark cok onemlı.. cayı yakmamak gerek!!
Semaver de güzel olur da İstanbul gibi metropol bir yerde aygazda yaptığımız için damağımızda çaydanlığa alıştı bu yüzden Metropolis çayı 2⃣ şekerli ince belli bardakta sabah kahvaltısında kulp lu bardak ta çok konuştum ben bu yüzden çaylar benden 🍵 🍵 afiyet olsun sana
Dışarda müsait bir alan ve zamanda isem semaverde yaparım. Onun dışında kettle dan sıcak su takvıyesıyle her zaman çaydanlıkta yaparım malum biraz tasarruf ;)
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
canselcanım | Yeme & İçme konusunda 213 görüş paylaştı.
Master
+1 yıl
Çaya ve kullanılan suya bağlı daha ziyade. Hazır su ve kaliteli çayı her çaydanlıkta lezzetli yaparsınız bence. Fakir Thales kullanıyorum, çaydanlık kadar lezzetli oluyor.
Bunların hepsi traş' Bakır semaver olmalı'' ancak kalayına dikkat etmek gerekir'' Olağan üstü bir tat verir' hatta kahvede aynen bakır cezvede leziz olur'
En İyi Erkek Görüşleri