Islak kek yapıyorum. Keki hazırladım fırına koydum ama sosu için baktım kakao kalmamış. Onun yerine ne koyabilirim? Evde şu an sıcak çikolata var o olur mu acaba? Ya da kakao olmadan sos hazırlanabilir mi? Kakao yerine ne koyulur?çikolatalı kek
Kakao yerine çikolata sosu kullanılır mı, kakao yerine ne kullanılır?
Kakao yerine ne kullanabilirim, kakao yerine ne kullanılabilir?
Kakaolu yiyecekleri çok seven biri olarak sık sık kakaolu şeyler yapıyorum. Kakao lezzetiyle benim çok hoşuma gidiyor ama bazen almayı unuttuğum ya da bulamadığım zamanlar oluyor. Böyle zamanlarda da kakao yerine alternatif şeyler kullanıyorum. Hemen bahsedeyim.
Kakao Yerine Ne Kullanılır?
1- Çikolata Sosu
keke kakao yerine çikolata sosu konur mu?
Kakao bulamayan kişilerin hemen aklına kakao yerine çikolata sosu kullanılır mı geliyor. Evet, kakao yerine çikolata sosu kullanılabilir. Yerini pek aratmadığını söyleyebilirim. Eğer kakao bulamıyorsanız, çikolata soslarına başvurabilirsiniz. Kakao yerine gayet iyi bir alternatif oluyor ve lezzette pek değişiklik olmuyor.
2- Çikolatalı Puding
kakao yerine ne kullanabilirim?
Kakao yerine çikolatalı puding kullananların sayısı da bir hayli fazla. Eğer kakao yoksa bir alternatif olabilir. Daha önce ben de denemiştim. Çikolatalı puding ekleyerek bir ıslak kek yapmıştım. Tadı biraz farklı oluyor ama kakaoyu çok aratmıyor. Kesinlikle alternatif olabilir. Kakao yerine puding kullanılır mı diyorsanız, evet kullanılır. Sonuçta çikolatalı puding kakao içeriyor.
3- Toz Çikolata
kakaosuz ağlayan kek
Kakao bulamıyorsanız, toz çikolata kullanmakta bir diğer önerim. Aynı şekilde pek lezzetini aratmıyor ve gayet güzel oluyor. Kakao yerine kullanılabilecek alternatiflerden. Ben daha önce ıslak kek yaparken kakao bulamamıştım, toz çikolata kullanmıştım.
Kakao yerine çikolata soslu kek yapmak istiyorsanız, yukarıdaki önerilerim gayet işe yarayan ürünler. Kakaonun yerini çok fazla aratmayacak, sizi de çikolata ve kakaodan mahrum bırakmayacaklar.
Kakao yerine hazır çikolata sos kullanabilirsin canım. Bir gün evde kek yaparken benim de başıma geldi. Evde kakao var sanıyorken bir de baktım bitmiş. Hemen kakao yerine toz olarak sosu döktüm un miktarını azalttım ve harika bir şekilde her şey yolunda gitti.
Çikolata sosu ile yapabilirsin verdiğim tarife göre deneyebilirsin dilersen
4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1 çay bardağı sulu yoğurt ya da süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un Sosu için: 1 paket hazır çikolata sosu 2 su bardağı süt üstü için göz kararı toz fıstık
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın sıvı yağ ve sütü ekleyip mikserle çırpın toz malzemeleri eleyerek ekleyin orta boy bir borcama yağlı kağıt serin hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin bir tencerede süt ve çikolata sosunu çırparak pişirin topak kalmasın ve yoğunlaştığında ocağın altını kapatın fırından çıkan keki kare şeklinde dilimleyin kek dilimlerini çıkarıp çikolata sosuna bulayın ve servis tabağına dizin
Çikolata sosu ile yapabilirsin verdiğim tarife göre deneyebilirsin dilersen
4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1 çay bardağı sulu yoğurt ya da süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un Sosu için: 1 paket hazır çikolata sosu 2 su bardağı süt üstü için göz kararı toz fıstık
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın sıvı yağ ve sütü ekleyip mikserle çırpın toz malzemeleri eleyerek ekleyin orta boy bir borcama yağlı kağıt serin hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin bir tencerede süt ve çikolata sosunu çırparak pişirin topak kalmasın ve yoğunlaştığında ocağın altını kapatın fırından çıkan keki kare şeklinde dilimleyin kek dilimlerini çıkarıp çikolata sosuna bulayın ve servis tabağına dizin
En İyi Cevaplar