Merhaba KScan, Sen de benim gibi hem sıcak, hem soğuk yemeklerinizde zeytinyağı kullananlardan mısınız bilmiyorum ama benim için önemli bir konu olduğundan sizin de fikrinizi almak istiyorum. Sizin zeytinyağı hakkında görüşleriniz nasıl, mutfakta ne çeşit yağ kullanıyorsunuz?en iyi zeytinyağı markası hangisi?
Komili Soğuk Sıkma
Kırlangıç Naturel Sızma
Tariş Organik Sızma
Kristal Natürel Sızma
Yerel markalar, başka kaynaklar... (yorumlarda belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En lezzetli, en sağlıklı, en güvendiğin zeytinyağı markası hangisi?
Yaşadığım yer itibari ile yerel üretice burada daha rahat ulaşıyorum ve soğuk sıkım alıyorum ama diğer hazır üretilen markalarda da tercihim yudum sızma’ dan yanadır.
Çok sağlıklı olduğunu biliyorum faydalarının çok fazla olduğunu biliyorum ama yine de zeytin yağı kokusundan dolayı tüketemiyorum 😕 TARİŞ’i çok methederler ama 😊
İletişim sağlarsanız; size yemekte kullanmanız için zeytinyağı göndermeyeceğim. İster kendi tarifiniz, ister kendi tarifim ile kek yapmanız için size zeytinyağını göndereceğim. Neden önceliğim yemek değil, salca, baharat, soğan, sarımsak yemeğin içine girdiğinde yağın kokusunu kapatacak, koku ve tat alma duyularınızı atlacaktır.
Ben artık sadece marka adına bakmıyorum açıkçası. Zeytinyağında “en lezzetli / en sağlıklı ya da güvenilir” kısmı biraz üretim bilgisinin ne kadar açık olduğuyla ilgili bence.
Bilinen market markaları var ama daha iyi bir yağ arıyorsam şunlara bakıyorum: hasat yılı yazıyor mu, natürel sızma mı, soğuk sıkım mı, asit oranı belirtilmiş mi, zeytin çeşidi belli mi, üretici bilgisi açık mı?
Özellikle gerçek erken hasat soğuk sıkım ürünlerde verim daha düşük oluyor. Aynı miktar zeytinden daha az yağ çıktığı için fiyatı da standart yağlara göre daha yüksek olabiliyor. Ama aroması, meyvemsiliği, hafif acılık/yakıcılığı ve polifenol gibi kalite bileşenleri daha iyi korunuyor.
Ben bu yüzden son dönemde daha şeffaf üretici tarafına bakıyorum. Ayolis bu açıdan dikkatimi çekmişti; erken hasat, soğuk sıkım, düşük asit ve zeytin çeşidi gibi bilgileri net veriyor. Tabii herkesin damak tadı farklı ama ben olsam sadece “bilinen marka” diye değil, ürünün arkasındaki üretim bilgisine göre seçerdim.
Yukarda belirtilen markalar isimlerini kullanarak sadece artık markalarını satıyorlar diye düşünüryorum zeytinyağı değil. Yoksa çok da kaliteli olduklarını düşünmüyorum. Marketlerden alan tüketiciler için çok yüksek fiyatlarla normal standart zeytinyağı satıyorlar. 20 tl zeytinyağı lt. 40 den satılıyor. Biz de pahalı aldık diye iyi zeytinyağı sanıyoruz. Bayadır araştırıyorum market market dolaştım hem fiyat hem üretici araştırması yaptım ki herkesin bence de böyle yapması gerekiyor. Hiç almam dediğim bimden sırım zeytinyağını aldım. üreticine baktım, fiyatına baktım denedim gerçekten piyasadaki bir çok ürüne göre lezzetli, kaliteli ve cebimize uygun. Üretici firmaya baktığımda da gördüm ki ayhan sicimoğlu'na da zeytinyağı üretiyormuş. Güvenim iyice arttı.
Zeytinyağı fiyatları belli uçmaya gerek yok ben hem uygun hemde kaliteli zeytinyağı buldum bimde sırım zeytinyağı lezzetli kokusu güzel favorim o benim
Ben alhatoğlu zeytinyağını çok beğeniyorum tadından belli oluyo kalitesi, ayhan sicimoğlu bile yağını bu markaya yaptırıyo tadı kokusu çok net çoğu markanın önünde
En İyi Cevaplar