2saat surdu ama pismesi... lezzetsiz olur diyenler bana tavuk ismarlasin 😋
Fırında tavuk güveç yapmak istiyorum, tavukları ve sebzeleri çiğ olarak koysam pişer mi?
2saat surdu ama pismesi... lezzetsiz olur diyenler bana tavuk ismarlasin 😋
Piserde cok lezzetli olmaz. tavada biraz kizarsan sebzeyi ve tavugu fırınlasan daha güzel olur Clair bence ama o da uzun iş:)
Kizartma sevemedim mahi, biraz tencerede pisirip öyle firina verecektim ama o da guvec tadi vermiyor. bir deneyeyim bakalim, guzel olursa tarifini yazarim olmazsa soruyla ilgimi kesicem 😄😄
Çok yagli oluyor sevemiyorum, sadece patates kizartmasi yiyorum. Aliskanlikla ilgili galiba
Sistem seçmiş canım benm ama ben de yine seni seçerdim :)
Üstüne alüminyum folyo geçirebilirsin yanmayı önler
Gecirdim🙏, bakalim ne kadar surecek pismesi 😊
Ortalama bir saat ama fırından fırına değişir
Bir saati gecti henuz pismedi 😕 dua ediyorum firinin basinda 😅
Tencere kalinsa
Insallah güzel olmustur 😂
Kalın ve agzi dar 😄Gec yiyecez olmadi 🙈😄
Bosver tatlı olur yavaş yavaş pişsin bidahakine tavada biraz pişir çiğlik kalmasin
Lezzetli olursa daha erken koyarim firina, o dedigini kirmizi et yaparken deneyecegim. Tavugu sotelemeyi sevmiyorum nedense..
Cevap icin tesekkurler bu arada 😊
Sotelemene gerek yok ya yüksek ateşte biraz çevir yeterli olur
Rica ederim 😊
Pişer de, lezzetli olmaz diyor @MaHiii doğru diyor sanırım galiba🙂
Senin mutfakla alakan yok di mi azelcan 😄 Cig koydum pisiriyorum, lezzetli olursa haber verecegim :))
Aslonda güzel tavuk yemwği yapaeım ama fırın poşetinde. Hüveç fırında nasıl olur nilmiyorum, kaşarlı, taş fırında güzel olur ama o ısı ev fırınında olurmu bilmiyorum.
Ayrıca, güxel patates kızartırım, yumurta on nümero kırarım, makarna, et yemekleri konusunda iyiyim. Hakkatten iyiyim, döner yapabilirim birde, çalıştım onca yıl🙂
Posette ben de yapardim, bir de hazir firin baharati alirdim valla cok guzel oluyordu... benim tencere seramik ev firinina uygun.
Makarna yumurta patates kizartma sayilmaz azelcan, onlar ben de yapiyom 😋😄
@MaHiii cok uzun zaman oldu poset kullanmayali, saglikli olmadigini dusunerek biraktim. Cok sulu olmuyordu diye hatirliyorum ama emin degilim. Sonucu yazicam
Seinde yapman normal, benim yapabilmem iyi😊
Tavuk bütüm olarak atılır. İçine bir bütün patates bir iki diş sarımsak ve bir bütün soğan tıkılır. Ben deriyi soyuyorum. Yumurta sarısı yoğurt, kekik veazacık kimyon ile sıvanır. Sonrasında afiyetle yenir. Pek fazla sulu olmuyor, boşete delik açılıyor zaten. Yanında tavsiyem güzel bir pirinç pilavı, marullu, taze naneli kivili, dere otlu, salatalıklı domatesli bir salata (kivili deneyin) Afiyet olsun. hadi iyisiniz yarınki menüyü de yaptım size😊
Corbasiz menu mu olur allasen 😄 ikiniz de dogru demiyormussunuz, yemek son on yilin surprizi oldu 😂😂 tavuk sevmeyiz ailecek, şarbon yuzunden kirmizi eti de yasakladim, mecburen almistim tavugu.. Misafir gelse bunu yaparim o derece guzel olmus 😋
@MaHiii yersen iki tabak veririm mahicim :)
@MaHiii amin canım.. firsat bulamadin mi yemege?
Sagolasin azelcan, firin poseti kullanmayi biraktim ama soyledigin seyi tencerede firinlayabilirim. Kimyon ve yogurt aklimda olsun.
Kişniş kullandin mi hic? O da tavuga yakisir
Yogurtla kisnisi karistirip tavugun ustune surup firina ver. Biraz agir gelebilir kokusu... kisnisi az atarsin ilk denerken
Kapağı yoksa olmaz kup kuru kalır fırına vereydin fırın poşetinde
Kapak firina girmiyor sanirim, folyoyla kapattim. Yumusak oldu, tel tel ayriliyordu yerken..
Sagolasin🖐😊
Cevap
5Cevap
Fırınfa pişmeyen ne var ki
Geçen gün patatesi 2saatte pişirdim
Sorun patateste biraz ıslasaydın daha çabuk pişer di sadece tahmin hiç denemedim
Tencereye su koymustum, yeterince islakti yani..
Ozaman patates te sorun var ama tavsiyem önce haşla sonra kızart güzel oluyor
Kizartma sevmiyorum
Peki
Bizde dedik pişer diye
Eveet pisti gercekten :))
O zaman tavuk ısmarlayacaksın
🙄🙄🙄
Canın sağolsun
Sen de sagol
Olurum tabiki 😊😊👍
Bitti mi yemek kaldımı hiç
Kaldı bugune
Menim hakkım o menim 😐
Tamam yolluyorum izmire
İstanbula yolla İzmirli değilim ki
Izmirdeyim ben, sehir disina kargo yapamiyorum
Zaten şehir dışı bozulur sen benim yerime ye kısmet değilmiş napalm
afiyet olsun sen yaparsında olmazmı
Oldu valla merakli :)
millet seni çekemediğinden kulp takıyo sen bildiğin yolda ilerle
😂😂 bugun de kirmizi et pisirmeyindeneyecegim. ayni yontemle... Sevdim. guveçte yemek yapmayi
😂😂😂
kavurma yaparsan mutlaka kuyruk yağı kullan lezzetine doyamazssın
çiğ koyma lezzetli olmaz
Eyvah eyvaah cig koydum ki 🙄
Pişerse lezzetli olur diye dusunuyorum, sebze ve baharatla susledim 😊
Tarifini veririm guzel olursa :)
:) demem oyle bisey.. Annen yaparsa tarifi veririm 😊
Pısirmedim..)
Şaşirmadim
Iyi fikir aslinda, yemek yapmayi sevdirir belki kurs
Aliminyum folyo ile kapat agzini piser
Kapattim, umarim pismesini hizlandirmistir. 1saat olacak henuz pismedi:/