Selam, Bikini vücudu diye bir söylem ve bana göre ''gerçek'' vardır. Fakat ''her insan bikini giyebilir mi?'' sorusu ile bağdaştırılamaz. Her insan bikini giyebilir, hatta istediğini giyebilir. Fakat bunlar içinden belki sayılı kişiye giydiği şey yakışır. Bu bağlamda farkı ayırt etmek daha kolay.
Bikini Vücudu Nedir?
Bundan kasıt vücut şekline en uygun bikiniyi bulabilmektir. Bunu yapmak için de vücudumuzu iyi tanımamız gerekmekte. Örneğin fazla kilolu isek; Bu durumda daha koyu renkler tercih etmeliyiz. Zira açık renk daha göz alır, bizler kilolu olduğumuz durumlarda örtmek isteriz daha çok. Bu renk olayı bölgesel de olabilir. Örneğin göbek kısmında çatlaklar varsa bunu, göbek kısmı daha koyu olan bir bikini ile dengeleyebiliriz. Bir de daha çok crop, şort tarzı bikiniler tercih edilmelidir. Bir örnek vermek isterim.
Dagi'nin bu bikinisi en favorilerimden. Farklı renk çeşitleri de mevcut ancak koyu renkten bahsettiğimiz dolayısıyla bunu göstermeyi tercih ettim. Zaten yine yukarıda bahsettiğim gibi tamamen koyu değil, bölgesel bir renk geçişi söz konusu. Bunun dışında üst tam olarak uygun, crop tarzı ve kusurları fazla göz önünde bulundurmaz. Alt üründe normalden daha geniş ve uzun. Bu da aynı şekilde. Görseldeki ürün ÜRÜN BİLGİSİ • Kaplı • Desenli mayo • Önü omuzlara doğru volanlı • Önü v kesimli • Omuz askılı bikini üstü Volanlı bikini takımı deseni ve volanlı tasarımı ile kalbinizi fethedecektir. Göğüs bölgesinde kabı bulunmaktadır. Göğüs bölgesinden omuzlara doğru devam eden volan detaylarıyla göz alıcı bir tasarımdır. Küçük göğüsler için uygun bir modeldir. Güneşin mutluluk veren enerjisi ve koleksiyonu özgün kılan stil parçalar ile Dagi'de benzersiz bir yaza hazır olacağız. Bakım Talimatı • Maksimum 30°C'de elde yıkayınız. • Kurutucuda kurutmayınız. • Ağartıcı kullanmayınız. • Ütülemeyiniz. • Kuru temizleme yapmayınız. Eğer olduğumuzdan zayıf isek; Bu durumda ise tam tersini yapmalıyız. Daha fazla açık renk, daha fazla öne çıkarma, bol dekolte şart. Zira daha dolgun bir vücut gösterimi için olanı ortaya çıkarmalıyız. Tekrar yaratmak mümkün değil.
Dagi'nin bu bikinisini de çok beğeniyorum. Gösterilen dolayısıyla üçgen bir bikini. Bu maddede üçgen bikini kullanmak daha doğru çünkü amacı vücut hatlarını sergilemektir. Bunun yanı sıra ben renk tonlamasını ve uyumunu da beğeniyorum. Genel olarak hoş bir bikini modeli. Bu tarz bikiniler tercih edilmelidir. Görseldeki ürün
ÜRÜN BİLGİSİ • Kaplı • Üçgen • İp detaylı İp detayları ile tarzını sahillere yansıt! Göğüs bölgesinde kabı bulunmaktadır. Kaplı yapısı ile göğüslerinizi forma sokar. • Nefes alan kumaş yapısı. • Hızlı kurur. • Vücudu sarar ve şeklini korur. • Hareket özgürlüğü ve rahatlık sağlar. Bu üründe %88 Polyamid %8 Elestan %4 Metalik kumaş bulunmaktadır. Bakım Talimatı • Maksimum 30°C'de elde yıkayınız. • Kurutucuda kurutmayınız. • Ütülemeyiniz. • Kuru temizleme yapmayınız.
Ben taslak olarak anlattım. Kişiye göre farklı yorumlanabilir...
Siz kendinize yakıştırıyorsanız her şey zaten tamamdır.
Ama "bence" her vücut tipine olmaz.
Armut vücut tipinde yani kalçanın geniş omuzun dar ve kısa olan bir kadına "bence" mayo daha çok yakışır.
Omuz ve kalçanın normal boyun orta olduğu tiplerde fotodaki gibi bir bikini iyi gider.
Omuzun geniş göğüs ve kalçanın küçük olduğu ve uzun daha çok sporcu fiziği denilen vücut tipine bikini yakışır ama daha az gösterişsiz tek renk ve sade bir bikini gider. Fotodaki gibi yandan ipli, göğüs dekolteli bikiniler çok yakışmaz.
Kilolu insanlara da kilolarını saklamak için vücudu sıkan ve daha zayıf gösteren mayo uygun olur.
İnsanlar denize girmek için bikini giyiyor fizik gösterişi için değil milletin gözü bayram etsin diye kara çarşafla denize girecek halimiz yok biz kadınlar her şekilde özeliz💓
@LadyonFiree Prensip olarak yaklaşımına katılıyorum. Desteklerim de. Öte yandan bir de göze hoş gelen diye bir şey olmalı. Hem belki o toplumun dayatması değil, kişilerin kendi zevk anlayışlarıdır. En azından bazılarımızın.
@LadyonFiree Ben bikini giymiş herhangi bir kadına bakıp, ikinci kişilerin veya kendisinin duyacağı şekilde "Yakışmamış" demedim ki. Bikiniyi herkesin giyebileceğini ama herkese yakışmayacağını düşündüğümü belirttim. Bu sözümden kim neden alınsın? Hem benim açımdan kime yakışıp, kime yakışmayacağını kastettiğimi sözlerimden çıkarabiliyor musun? Bence çıkmaz. Ve ben, kişisel fikrimi söyleme hakkına sahibim. Yaptığım da bundan başka bir şey değil. Kimseyi aşağılamıyor, kimseye hakaret etmiyorum. Sen neden bu kadar duyar kastın ki?
@LadyonFiree Ben artık nasıl bir fizikten hoşlanıyorsam izin verirsen eğer bu benim sorunum. Fizyolojik şeylerin bizi ele geçirdiğini düşünüyor ve bu fikre dayanamıyorsan bu da senin sorunun.
Bak bu soruda bir sürü hemcinsin benimle aynı fikirde. Git onlarla tartış öncelikle.