DGS başvurusunda mezun olduğum bölüm yerine pasif öğrenci olduğum bölüm seçilmiş, ne yapmalıyım?

Güncellemeler
6 gü
2026-DGS sınav başvurum oluşturulurken ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde iki ön lisans eğitim bilgim bulunmaktaydı. Bunlardan biri DGS'ye başvuru hakkımı sağlayan, mezun olduğum Grafik Tasarım ön lisans programı, diğeri ise hâlihazırda öğrenci/pasif statüsünde bulunduğum Medya ve İletişim ön lisans programıydı. Daha sonra yapılan incelemede, DGS sınav başvurumun mezun olduğum program yerine öğrenci/pasif statüsündeki Medya ve İletişim programı seçili olarak oluşturulduğunu öğrendim.
Güncellemeler
6 gü
.
2026-DGS sonucunda ÖSYM tarafından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programına yerleştirildim. Üniversite kayıt işlemimi tamamladım, öğrenim ücretimi ödedim, kaydım onaylandı, öğrenci numaram oluşturuldu ve “Okulumuza hoş geldiniz” bilgilendirmesini aldım.
Ders seçimi hakkında Anadolu Üniversitesi ile görüştüğüm sırada kayıt durumumdaki farklılık ortaya çıktı. İlk görüşmede sistemsel bir durum olabileceği ve kayıt bürosunca inceleneceği bildiril
DGS başvurusunda mezun olduğum bölüm yerine pasif öğrenci olduğum bölüm seçilmiş, ne yapmalıyım?