35 TYT 0 AYT’den 9 ayda TYT 110+ ve AYT 70+ yapıp tıp kazanmak mümkün mü?

Arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. 🥲

Şu an TYT’de yaklaşık 35 net, AYT’de ise 0 net yapıyorum. OBP’m de 70. Önümde yaklaşık 9 ay var ve hedefim TYT 110+ / AYT 70+ yapmak.

Bu sene dershaneye başladım ama TYT ve AYT’yi karma götürüyorlar. Ben ise okuldan 6 yıl önce mezun oldum ve son 5 yıldır bir işte çalışıyordum. Dolayısıyla derslerle uzun zamandır hiçbir alakam yok; şu an biraz “sudan çıkmış balığa” dönmüş durumdayım. 😅

Çocukluk hayalim doktor olmak ve bu sene gerçekten bunun için ciddi şekilde hazırlanmak istiyorum. Ancak OBP’m düşük olduğu için hedeflediğim tıp fakülteleri açısından yaklaşık 18 bin ve daha iyi bir sıralama yapmam gerektiğini düşünüyorum.

Sizce 35 TYT / 0 AYT’den 9 ayda TYT 110+ / AYT 70+ seviyesine çıkmak gerçekçi mi?

İmkânsız bir hedef mi, yoksa düzenli ve çok ciddi çalışmayla yapılabilecek bir şey mi?

Özellikle daha önce sıfıra yakın seviyeden başlayıp ciddi derece yapanlar varsa deneyimlerinizi duymak isterim. 🙏

(Bi kadın olarak kendime güvenim var aslında. Sonuçta biz 9 ayda bi insan dünyaya getiriyoruz ama ne bileyim çok korkuyorum.)

35 TYT 0 AYT’den 9 ayda TYT 110+ ve AYT 70+ yapıp tıp kazanmak mümkün mü?