MYP ile yatay geçiş yapacağım ve başvurumu yaptım. Belgelerim de onaylandı. Ben 2025 YKS girişliyim. 1 sene farklı bir bölümde okudum ve şimdi de MYP ile başka bir üniversite ve bölüme geçeceğim. 2 tane sorum var
1-) Ben hangi yılın kontenjanını baz alacağım. Benim girdiğim sene şu an istediğim bölümün genel kontenjanı 70 kişiydi (%30'u 21 kişi) 2026 yılında bölümün genel kontenjanı 53 kişiye düştü (%30 15 kişi) ben 15 kişilik kontenjanı mı yoksa 21 kişilik kontenjanı mı baz alacağım?
2-) Ben kimlerle MYP puanı ile yarışacağım? Yani 2023, 2024 ve 2025 girişliler olarak ortak havuzda mı rekabet edeceğiz yoksa herkes kendi senesinde sınava girenlerle mi rekabet edecek? Yani demek istediğim ben sadece 2025 girişli kişilerle mi rekabet edeceğim yoksa bu listede 2023 ve 2024 girişliler de var mı? Mesela 2023 yılında sınav 2025 yılına göre daha kolaydı. O dönemde alınan 350 puan 2025 yılında alınan 350 puana göre daha düşük bir sıralama ile kapattı. Yani sırf puanı yüksek diye 2025 girişli birinin önüne geçebilir mi? Yoksa 2023 yılında girenler 2023 yılındaki kontenjana göre ve sadece 2023 yılında giren kişilerle mi yarışıyor?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam canım, harika bir adım atmışsın, tebrik ederim! ✨
Sorularını hemen cevaplayayım: İlk olarak, senin üniversiteye girdiğin yıl olan 2025 yılındaki kontenjanı baz alacaksın. Yani 21 kişilik kontenjan üzerinden değerlendirileceksin.
İkinci soruna gelirsek; başvuruda 2023, 2024 ve 2025 girişlilerle ortak bir havuzdasın. Ancak herkes kendi girdiği yılın taban puanı şartını sağladığı için üniversiteler adayları kendi puanlarının o yıldaki yüzdelik dilimi veya standart puanı oranında adil şekilde sıralarlar.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Yani 21 kişilik kontenjanda 2023 2024 ve 2025 girişlişer ortak mı toplanacak? Yani sırf 2023 yılında kolay bir sınavdan yüksek puan aldı diye önüme mi geçecek
İçini rahat tut canım, herkes kendi yılının puan gücüne göre adil şekilde sıralanır, hakkın asla kaybolmaz. 🎓✨