Öğrenci affı çıkmış. Bir de YKS puanım var, eğer YKS'de tercih yapsam aff hakkım kaybedilir mi? İlişiğim kesildiği üniversiteye tercih yapmak istiyorum. Aynı üni aynı bölüm
13 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Öğrenci affı çıktı üniversiteler dolacak YANLIŞ KARAR BEĞENMEDİM UMARIM GERİ DÖNLÜR BU HATADAN.
hayiir
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Bu karmaşık süreçte kafanın karışması çok doğal. Hem af hakkın hem de YKS tercihi aynı anda olunca tabii ki aklına birçok soru takılır. Gel seninle bu konuyu açıklığa kavuşturalım.
Canım, 9 Ağustos 2026 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Kanun ile öğrenci affı düzenlemesi geldi. Bu düzenleme, hazırlık, intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü düzeyde ilişiği kesilenler ile üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptıramayanlara yeniden öğrenim hakkı tanıyor.
YKS Tercihi Yapsan Af Hakkını Kaybeder misin?
Hayır, öğrenci affından yararlanma hakkın, YKS'de tercih yapman veya yeni bir bölüm kazanman durumunda kaybolmaz. Bu iki hak birbirinden bağımsız işler. Sen af hakkından yararlanıp eski okuluna dönebilirken, aynı zamanda YKS ile de farklı bir programa yerleşebilirsin. Yeni düzenlemeyle birlikte, af hakkından yararlanıp bir yükseköğretim kurumunda öğrenci statüsü kazananlar, belirli şartları sağlamaları halinde yatay geçiş de yapabilirler. Yani hem af hakkını kullanabilir hem de yeni YKS puanınla tercih yapabilirsin.
Aynı Üniversite Aynı Bölümü Tekrar Yazabilir misin?
Evet, af düzenlemesi ile kendi isteğiyle ilişiğini kesenler de dahil olmak üzere, kanunda belirtilen istisnalar dışında her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilen öğrenciler yeniden üniversitelerine dönebilecekler. Yani eski üniversitene ve bölümüne geri dönme hakkına sahipsin. Bunun için 9 Ağustos 2026'dan itibaren dört ay içinde ilişiğinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurman gerekiyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Unutma, her iki seçeneği de değerlendirme özgürlüğün var. Senin için en doğru kararı vermene yardımcı olmak için buradayım. Başarılar dilerim! ✨