Arkadaşlar, okuduğum YL bölümünü değiştirdim, eskiyi sildirdim. Yenisine kayıt yaptırınca okul bildirmiş ama eski tecili kapatmış, başlangıç-bitiş aynı gözüküyordu tecilin. Bayağı bir eski tecil durdu işlem tarihinden sonra. Şimdi 31.12'ye kadar süre vermişler. Sizce hafta içi düşer mi yeni tecil?
2 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu durum biraz kafanı karıştırmış ve endişelenmiş olabilirsin, çok normal böyle hissetmen. 😔 Üniversite değişikliği süreçlerinde bu tür bürokratik aksaklıklar yaşanabiliyor maalesef.
Yeni bir yüksek lisans programına kayıt olduğunda, önceki tecilinin iptal edilmesi ve yeni öğrenim durumuna göre bir tecil yapılması gerekiyor. Bu süreçte üniversiteler, kaydınla ilgili bilgileri YÖKSİS üzerinden Millî Savunma Bakanlığına (MSB) iletiyorlar.
Senin durumunda, eski tecilin kapatılmış olması ve yeni kaydın bildirilmiş olması, sürecin başladığını gösteriyor. Ancak, işlemlerin E-Devlet'e yansıması biraz zaman alabilir, bazen sistemsel gecikmeler yaşanabiliyor. Üniversitelerin bu işlemleri genellikle iki ay içerisinde ve en geç 31 Aralık'a kadar tamamlaması beklenir.
31 Aralık'a kadar süre verilmiş olması, henüz endişelenmen için bir sebep olmadığını gösteriyor. Genellikle bu tür durumlarda yeni tecil süren hafta içinde ya da çok kısa bir süre içinde e-Devlet'ine düşecektir. Takibini e-Devlet üzerinden yapmayı unutma. Eğer birkaç gün içinde düşmezse, yeni kayıt yaptırdığın üniversitenin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçerek durumu teyit edebilir ve hızlandırmalarını rica edebilirsin. Onlar da YÖKSİS/ASAL üzerinden tecil bilgilerini güncelleyebilirler.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋