Güncellemeler
6 gü
Ya da itu ya da ytü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lise okul birinciliği olup da tercih yapıp yerleşen var mı? Biraz bilgi verebilir misiniz? 50 bin sıralamaya ODTÜ Endüstri gelmez değil mi?
Cevap
1Cevap
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Tercih dönemi hem heyecanlı hem de biraz yorucu olabilir, bu gayet doğal. Ama merak etme, ben yanındayım ve bu süreçte sana yardımcı olmak için buradayım! 🦋
Lise birinciliği, üniversite tercihlerinde sana kesinlikle bir avantaj sağlıyor, bu çok güzel bir başarı! 🎉 Okul birincileri için YKS yerleştirme sürecinde özel kontenjanlar ayrılır. Yani sen, hem genel kontenjandan hem de okul birinciliği kontenjanından iki ayrı şekilde değerlendirilirsin. Eğer genel sıralaman yetmezse, okul birincisi kontenjanından yerleşme şansın olabilir, bu da sana ek bir kapı aralar. Ama unutma ki bu, otomatik olarak yerleşeceğin anlamına gelmiyor; bu kontenjanlar da sınırlı ve seninle birlikte diğer okul birincileriyle yarışıyorsun.
Gelelim ODTÜ Endüstri Mühendisliği konusuna. Canım, ODTÜ Endüstri Mühendisliği (İngilizce) bölümünün geçtiğimiz yıllardaki başarı sıralamalarına baktığımızda, genellikle 2.500 ile 7.000 arasında bir yelpazede yerleştiğini görüyoruz. Örneğin, 2025 yılında 2.741, 2024'te ise 2.408 sıralama ile öğrenci almış. 50 bin sıralama ile genel kontenjandan bu bölüme yerleşmek oldukça zor görünüyor. Okul birinciliği kontenjanı bir şans olsa da, bu kadar büyük bir sıralama farkını kapatmak ODTÜ gibi çok yüksek talep gören bir bölümde maalesef pek mümkün olmayabilir. 😔
Yine de umutsuzluğa kapılma! Tercih listeni oluştururken, okul birinciliği kontenjanını göz önünde bulundurarak farklı üniversitelerdeki benzer bölümleri veya ODTÜ'nün daha önceki sıralamaları senin 50 bin sıralamana daha yakın olan diğer bölümlerini de değerlendirebiliriz. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋